Sınıf Tavrı ve İYİ-SEN'den PAME ve WFTU ziyaretleri

Yunanistan'daki iki günlük temasların ardından Gazete Manifesto'ya konuşan heyet, temasların iyi geçtiğini ve Yunanistan'da Türkiye işçi sınıfı mücadelesinin heyecanla karşılandığını aktardı. Heyet, WFTU ile yaptıkları görüşmede, İYİ-SEN'in ortak mücadele için temaslarını güçlendireceğini de ekledi.

Sınıf Tavrı ve İYİ-SEN'den PAME ve WFTU ziyaretleri

Atina’da Tüm Militan İşçiler Cephesi’ne (PAME) bağlı inşaat sendikasının işçi sağlığı ve iş güvenliği paneline katılan İYİ-SEN ve Sınıf Tavrı heyeti, Dünya Sendikalar Federasyonu (WFTU) ile temaslarda bulundu.

WFTU Genel Sekreteri George Mavrikos veberaberindeki heyetle görüşen Sınıf Tavrı Yönetim Kurulu üyesi Erkan Kılıç, Türkiye işçi sınıfının genel durumunu ve üçüncü havalimanındaki işçilerin direnişini konuştu.

‘Birlikte daha güçlü bağlar kurulacak’

Sınıf Tavrı ve İYİ-SEN’in sınıf sendikacılığı ilkelerini savunan WFTU, işçi sınıfı mücadelesinin sorunlarını da görüşerek, daha yakın işler yapmak istediklerini belirttiler. Sınıf Tavrı ve İYİ-SEN’in Türkiye’deki etkinliklerini ve çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten WFTU Genel Sekreteri Mavrikos, İYİ-SEN ve Sınıf Tavrı ile bundan sonra daha yakın ilişkiler kurulacağını belirtti.

“İnşaat işçisinin sesi daha çok duyulacak”

Atina Belediyesi’nde gerçekleşen etkinliğe katılan heyet, daha sonra PAME ve PAME’ye bağlı inşaat sendikasıyla da görüştü. PAME Genel Sekreteri Yorgos Perros ve uluslararası ilişkiler sorumlusu Nikos Theodorakis ile yapılan görüşmede bölgedeki gelişmeler ve Ege’nin iki yakasındaki işçi sınıfının durumları ele alındı. Ortak çalışmalar planlandı.

İnşaat İşçileri Sendikası ile de görüşen İYİ-SEN heyeti, daha önceki direniş ve deneyimler konusunda bir aktarım gerçekleştirdi. Sendikanın gerçekleştireceği kongrenin ayrıntıları da öğrenilirken, daha sonra sendikaya ait inşaat işçileri müzesi ziyaret edildi.

“Ortaklıklar artacak”

Yunanistan’daki iki günlük temasların ardından Gazete Manifesto‘ya konuşan heyet, temasların iyi geçtiğini ve Yunanistan’da Türkiye işçi sınıfı mücadelesinin heyecanla karşılandığını aktardı. Heyet, WFTU ile yaptıkları görüşmede, İYİ-SEN’in ortak mücadele için  temaslarını güçlendireceğini de ekledi.

Sınıf Tavrı ve İYİ-SEN, Atina ziyaretleri kapsamında PAME’nin düzenlediği iş güvenliği paneline de katılmıştı: