Sınıf Tavrı ve İYİ-SEN Atina'da iş güvenliği paneline katıldı

Sınıf Tavrı ve İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN), Yunanistan'da PAME'nin (Tüm İşçilerin Militan Cephesi) düzenlediği iş güvenliği paneline katıldı.

Sınıf Tavrı ve İYİ-SEN Atina'da iş güvenliği paneline katıldı

Sınıf Tavrı ve İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN), Yunanistan’da PAME’nin (Tüm İşçilerin Militan Cephesi) düzenlediği iş güvenliği paneline katıldı.

Attica Belediyesi İşçileri Sendikası’nın çağrısıyla gerçekleşen işçi sağlığı ve iş güvenliği paneline PAME  yetkilileri ve Dünya Sendikaları Federasyonu (DSF) Genel Sekreteri George Mavrikos katıldı.

Panelde ilk önce, iş sağlığı ve güvenliği hakkında çalışan iş güvenliği mühendisi ve Yunanistan Teknisyenler Odası Üyesi Dr. Evi Georgiadou, sonra Yunanistan Tabipler Birliği Yönetim Kurulu üyesi Dr. Christos Papazoglou ile iş müfettişi Vesilis Lyssimos ve Avukat Vassilis Dionysopoulos konuşma yaptı. Daha sonra Atina’nın farklı belediyelerinden gelen işçiler de iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin yaşadıkları sorunları anlattı. İşçiler konuşmalarında işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği komitelerinin kurulmasının önemini vurguladı.

Etkinliğe katılan Sınıf Tavrı Yönetim Kurulu üyesi Erkan Kılıç da sözlerine Türkiye’de işçi sınıfının iş cinayetlerinde yaşadığı ağır tabloyu açıklayarak başladı. Kılıç son yıllarda ortalama iki bin işçinin her yıl hayatını iş cinayetlerinde yitirdiğini hatırlattı.

Üçüncü havalimanı işçilerinin geçtiğimiz Eylül ayında başlattığı direnişe de değinen Kılıç, sadece bu inşaatta resmi verilere göre 50’den fazla işçinin hayatını kaybettiğini, işçilerin güvenli ve güvenceli çalışma adına ayağa kalktığı vurgusunu yaptı.

Sınıf  Tavrı ve İYİ-SEN’in işçilerin güvenceli ve güvenli mücadelesini savunduğunu hatırlatan Kılıç, tüm ülkelerdeki işçilerin bu konuda harekete geçmeye çağırdı.

Etkinlik sonunda İYİ-SEN heyetine katılımları ve mücadeleleri adına Sendika Başkanı Sipiros Konstanta tarafından “teşekkür plaketi” de verildi.

İki gün boyunca Atina’da bulunan İYİ-SEN ve Sınıf Tavrı heyeti, Dünya Sendikalar Federasyonu ve PAME ile çeşitli temaslarda da bulundu.