Sınıf Tavrı Genel Merkezi açıldı: 'Umut yükseliyor'

Sınıf Tavrı, genel merkezini dün saat 15:00'de İstanbul Şişli’ de gerçekleştirdi. Açılışa farklı sektörden işçi ve emekçiler katıldı.

Sınıf Tavrı Genel Merkezi açıldı: 'Umut yükseliyor'

Açılış konuşmasını Sınıf Tavrı Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Parlak gerçekleştirdi. Parlak konuşmasında “Sınıf Tavrı kuruluşundan hemen sonra metal, cam ve inşaat komisyonlarını kurdu. Bundan sonra eğitim, sağlık ve beyaz yaka komisyonları da kurulacak. İşçi eylemleri raporunu hazırlayan Eğitim ve Araştırma komisyonu raporlarının çeşitliliğini ve derinliğini arttıracak.” dedi.  Parlak sözlerine şöyle devam etti: “Sınıf Tavrı Yönetim Kurulu aldığı kararla önümüzdeki dönem bölge komitelerini kuracak. Ama asıl işimiz işyeri komiteleri kurmaktır” diyerek sözüne devam etti.

sinif-tavri-genel-merkezi-acildi-umut-yukseliyor

“Sınıf Tavrı’ nın misyonunun sendikalara alternatif olmadığını” belirten Parlak, “ancak sendikal zemini aşan bir biçimde hareket edeceğiz” dedi.

ALO İŞÇİ DAYANIŞMA HATTI YENİDEN VE DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YOLUNA DEVAM EDECEK

Alo İşçi Dayanışma Hattı ile ilgili de bilgi veren Kemal Parlak, “yüzlerce kişiye ulaşan Alo İşçi Dayanışma Hattı sendikalı, sendikasız, sanayi işçisinden inşaat işçisine beyaz yakalıdan, doktor ve öğretmen herkese ulaştı. Bundan böyle Dayanışma hattına ulaşanlar her pazar sınıf tavrı uzmanları ve avukatları ile burada yüz yüze görüşebilecek.” dedi.

Kemal Parlak son olarak “Sınıf Tavrı sınıf mücadelesi içinde yer alan yer almak isteyen aydınların sanatçılar akademisyenlerinin de örgütüdür” şeklinde konuştu.

“SADECE OYLARI SAYDIRMAK YETMEZ”

İlk konuşmanın ardından dernek binasını paylaşacak olan aynı zamanda Sınıf Tavrı’nın bileşenlerinden İnşaat ve Yapı işçileri sendikası Genel Başkanı Ali Öztutan söz aldı.

Öztutan söze dernek binasının boyasından temizliğine emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. Öztutan konuşmasında “İyi Sen inşaat işçisinin mücadelesine destek olmak için vardır. Ama inşaat işçisinin tüm sıkıntılarının ve uğradığı haksızlıklarının sorumlusu patronlardır, patronlar sömürüde ortak hareket etmektedir. İşçi sınıfın da birlik olarak hareket etmelidir. Krizin yaşandığı bu dönemde işçi sınıfının ölümleri izinsizliği de sayılmalı sadece oyları saymak yetmez” dedi.

Öztutan 1 Mayıs çağrısının ardından İyi-Sen’in bu 1 Mayısta İstanbul Ankara ve İzmir’de Sınıf Tavrı ile birlikte alanlarda olacağını ilan etti.

“MÜCADELE HEP KAZANDIRDI”

Ali Öztutan’ın ardından söz alan Sınıf Tavrı Yönetim Kurulu üyesi Özgür Karadaş konuşmasında “Biz sadece bir bina açmadık. Biz sınıf mücadelesini yükseltmek için çok önemli bir adım attık. Bunun Görev ve sorumluluklarının büyüklüğün ve ağırlığının farkındayız. İşçi sınıfı tarihsel olarak sömürüye karşı çok araç kullandı. Bu mücadele sayesinde işçi sınıfının hakları var. Mücadele hep kazandırdı. Sendikalar sarı sendika olmayı geçti, hiç bir hakkı savunmayan yandaş sendikalar oldu. Sınıf Tavrı dost sendikalar ile bu karanlık tabloyu dağıtırken bunlardan da güç alacak İşçi sınıfının talebi sesi Sınıf Tavrı ile yükseltilecek” dedi.

Etkinlik yapılan konuşmaların ardından farklı sektörlerden işçilerin konuşmalarıyla devam etti. Birçok işçinin etkinlikten memnun ayrıldığı görülürken, etkinliğin sonrasında pek çok işçi Sınıf Tavrı’na üye oldu.