Sınıf Tavrı Gebze'de işçilerle buluştu

Sınıf Tavrı, Gebze'de "Kriz ve Sınıf Tavrı" başlığıyla işçilerle bir araya geldi. Etkinlikte ayrıca Sınıf Tavrı Gebze Komitesi de kuruldu.

Sınıf Tavrı Gebze'de işçilerle buluştu

Gebze’de Sınıf Tavrı’nın çağrısıyla 30 Haziran Pazar günü, işçiler bir araya geldi. “Kriz ve Sınıf Tavrı” başlığıyla toplanan işçiler, krizin etkilerini ve krize karşı mücadele yöntemlerini tartıştı. Gebzeli işçilerin ilgi gösterdiği etkinliğe, başta metal, inşaat ve kimya sektörleri olmak üzere farklı sektörlerden işçiler katıldı.

“KRİZ KARŞISINDA GÜÇLÜ BİR SINIF MÜCADELESİ ÖRÜLMELİDİR”

Etkinlikte açılışı yapan Sınıf Tavrı YK üyesi Kemal Parlak, krizin faturasının emekçilere kesileceğinden bahsetti. Kıdem tazminatının kaldırılması, zorunlu BES uygulaması, emeklilik hakkının budanması gibi başlıklarda sermayenin saldırısını anlatan Kemal Parlak, bu duruma karşı işçi sınıfının örgütsüzlüğünü örnekleriyle açıkladı. Sendikaların işçilerin sadece yüzde 10’nunu temsil ettiğini belirten Kemal Parlak, bu sendikaların önemli bir çoğunluğunun sarı sendikalar olduğuna işaret etti.

Sözlerine Sınıf Tavrı’nın misyonu üzerinden devam eden Kemal Parlak, Sınıf Tavrı’nın sendikaları aşan bir işçi hareketi yaratmak üzere yola koyulduğunu ifade etti. Sınıf sendikacılığı ilkesinde yer alan farklı sendikaların Sınıf Tavrı çatısı altında bir araya geldiğini hatırlatan Kemal Parlak, bunların dışındaki mücadele biçimlerinin de kendi çatısı altında biriktiğini belirtti. Kriz karşısında Alo İşçi Dayanışma Hattı’nın daha da önem kazandığını vurgulayan Parlak, kriz karşısında güçlü bir sınıf mücadelesinin örülmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

SINIF TAVRI GEBZE KOMİTESİ YOLA ÇIKTI

Parlak’ın konuşmasının ardından söz alan işçiler, “Gebze’de diğer alanlarda ve fabrikalarda bulunan işçilerle nasıl temas ederiz?” sorusunu tartıştılar. Sınıf Tavrı’nın Gebze Komitesi’nin de kurulduğu etkinlik sonrasında, Gebze ve yakın sanayi havzalarında Sınıf Tavrı’nın neler yapacağı ayrıntılı bir biçimde planlandı.