Sınıf Tavrı Eskişehir'de "Ekonomik Kriz ve İşçi Sınıfı" başlıklı panel düzenledi

Sınıf Tavrı'nın 1 Mayıs'a günler kala Eskişehir'de gerçekleştirdiği panelde krizin işçi sınıfına yönelik etkileri konuşuldu. AKP'nin kıdem tazminatı hakkına yönelik saldırı hazırlığı karşısında sınıfın 1 Mayıs'ta vereceği yanıtın önemli olduğunun altı çizildi.

Sınıf Tavrı Eskişehir'de

Eskişehir’de Yazar Zafer Aydın ve Sınıf Tavrı yönetim kurulu üyesi Kemal Parlak’ın katılımıyla “ekonomik kriz ve işçi sınıfı “başlıklı etkinlik gerçekleşti.

Birleşik Metal-İş Sendikası (BMİS) Eskişehir Şube binasında gerçekleşen panelde Zafer Aydın, ekonomik krizin işçi sınıfına etkisinden söz ederken, hükümetin de krizi kabul ettiğini belirtti. Aydın, krizden çıkış olarak işçi sınıfının önüne getirilmeye çalışılan uygulamaların aslında işçi sınıfının tarihsel kazanımlarını yok etmek olduğuna dikkat çekti.

Aydın’ın ardından konuşan Kemal Parlak ise, hükümetin BES ve kıdem tazminatıyla aslında krizin faturasını işçi sınıfına kesmeye çalıştığını ve işçi sınıfının bu emek düşmanı tutuma karşı Sınıf Tavrı bünyesinde sınıf sendikacılığı perpektifiye hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Parlak aksi halde hükümetin emek ve işçi sınıfı düşmanlığı politikasının işçi sınıfının tarihsel kazanımlarını yok edeceğini anlattı.

Konuşmaların ardından soru ve yanıtlarla son bölümüne geçilen panelde, özellikle gündemde olan kıdem tazminatı kazanımının savunulması için işçi sınıfının 1 Mayıs’ta alanlara taşınması gerektiğinin altı çizildi ve bu yönde çağrıda bulunuldu.