Sinan Aygün CHP'den ihraç ediliyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından Togo Kuleleri mühürlenen eski CHP Milletvekili Sinan Aygün, parti yöneticileriyle ilgili açıklamaları üzerine CHP'den ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Sinan Aygün CHP'den ihraç ediliyor

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve belediye meclisi üyelerine yönelik iddialarla gündeme gelen eski milletvekili Sinan Aygün’ün partiden atılmasına yönelik disiplin süreci başlatıldı.

GazeteDuvar‘ın haberine göre, Sinan Aygün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nu hedef alan açıklamalar yapması üzerine Ankara İl Yönetimi tarafından disipline sevk edildi. CHP il yönetimi, Aygün’ü “tedbirli” olarak partiden ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk etti.

İl disiplin kurulunun önümüzdeki hafta toplanarak Aygün’ü partiden ihraç etmesi bekleniyor. CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, gelişmeyi doğrulardı. Güvener şunları söyledi:

“İnşaatıyla ilgili mahkeme kararına ilişkin bir konuyu mecrasından çıkarıp, partimizin ve büyükşehir belediye başkanımız sayın Mansur Yavaş’ın tartışıldığı bir zemine dönüşmesine neden olan Sinan Aydın Aygün’ün, parti tüzüğümüzün 68. Maddesinin 1. Fıkrasının ‘d’ bendinde belirtilen, ‘Partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak’ kuralını ihlal ettiği anlaşılmıştır.

Aygün’ün bu tutumu nedeniyle Ankara İl Yönetim Kurulumuz, kendisini ‘kesin çıkarma’ istemiyle Disiplin Kuruluna sevki için hakkında Disiplin Soruşturması açılmasını oy birliğiyle karar vermiştir.”