Şimdi sırada cep telefonu kameraları mı var?

Android işletim sisteminde güvenlik açığı ortaya çıktı! İzinsiz olarak kullanıcıların telefon kamerasına erişim sağlıyor.

Şimdi sırada cep telefonu kameraları mı var?

Daha öncelerde dizüstü bilgisayarların bir tehdidi olarak bildiğimiz kamera erişimleri herkesin kendince önlemlerini almış olduğu bir durum. Şimdi ise Android işletim sistemindeki güvenlik açığı, güvenlik araştırmacıları tarafından fark edilmiş durumda. Bu şekilde izinsiz kamera erişimi sağlayabilecekleri ve bu durumdan Samsung ve Google cihazların etkilenebileceği konuşulmakta.

Konuyla ilgili Google gerekli çalışmaları tamamladıklarını açıklarken, Samsung, açığın ortaya çıkmasıyla birlikte sorunu çözmek için bazı yamalar yayınladığını açıkladı. Tüm bunlarla birlikte Samsung’un yaptığı bir diğer açıklamada, mümkün olan en yüksek seviyede korumayı sağlayabilmeleri adına cihazlarda bulunan güncellemeleri yapmaları konusunda kullanıcılarını uyardı.

Açığı keşfeden araştırmacılar, zararlı uygulama olarak sayılabilecek uygulamaların kullanıcı izni olmadan Android kameraya erişimi engelleyen güvenlik sistemlerini de kolaylıkla aşabileceğini belirtti. Bunlara ek olarak ses ve video kaydetme ile birlikte videoların çekildiği GPS konumu gibi kişisel ve özel veriler de izlenebiliyor.