Şili'de sokağa çıkma yasağı

Şili'nin başkenti Santiago'da zam karşıtı protestoların ardından sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Şili'de sokağa çıkma yasağı

Şili basınında çıkan habere göre perşembe günü, güvenlik güçleriyle göstericiler arasında şiddetli çatışmalara dönüşen zam karşıtı gösterilerin şiddetlenmesi nedeniyle Santiago’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. ‘Acil durum’ ilan edilen yerlere Valparaiso ve Concepcion şehirleri de eklendi.

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera’nın ‘acil durum’ ilan ettiği bölgeleri sorumluluğuna verdiği General Javier Iturriaga, ülkede artan şiddet olayları nedeniyle Santiago ile Chacabuco eyaletleri ve San Bernardo ile Puente Alto bölgeleri için yerel saat ile 22.00-07.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Sokağa çıkma yasağı kararının, artan şiddet ve yağma olayları nedeniyle alındığını belirten Iturriaga, yasağın kaç gün süreceğine dair bilgi paylaşmadı.

Protestolar hükümete geri adım attırırken, Şili Devlet Başkanı Pinera, metro ücretine yapılan zammın askıya alındığını duyurdu. metro ücretine yapılan zammın askıya alındığını duyurdu.

Pinera, “Halkın sesini alçak gönüllülükle dinledim, bunu yapmaya devam etmekten de geri durmayacağım çünkü demokrasiler bu şekilde inşa edilir. Metro ücretine yapılan zammın askıya alınmasına karar verdim. Herkesin haklı nedenlerle pasif bir şekilde gösteri düzenleme hakkı vardır. Ancak kimse hiçbir vatandaşın güvenliğini tehdit edemez. Yalnızca birlik olarak demokrasimizi koruyup, kollayabiliriz” ifadelerini kullandı.