Sezai Temelli: Hazır olun, sandık geliyor

Diyarbakır’da düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Temelli de “Polis bariyerlerinin arkasına saklanarak, bu kenti yöneteceklerini sanıyorlar. '2023’e kadar seçim yok' diyor, sandık bize geliyor, hazır olun” dedi.

Sezai Temelli: Hazır olun, sandık geliyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla “Onurlu barış için demokratik çözüm” sloganıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda miting düzenledi.

Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 31 Mart’a giderken her türlü hilenin yapıldığını, buna rağmen halkın güçlü iradesini sandığa yansıttığını belirtip “Bunu sindiremeyen iktidar, birçok belediye başkanımızın mazbatasına el koydu. YSK eliyle bunu yaptı. Yetinmedi, İstanbul’a kayyum atadı. Seçimi tekrarlattı. Cevabı 23 Haziran’da verdik. İktidar tüm bunlardan ders çıkarmak yerine, halkın iradesine saygı göstermek yerine, bildiğinden vazgeçmedi. Halkın iradesini yok sayarak, kayyum atadı. Bu halk bunu kabul etmez. Kabul eden de bizden değildir. Bu halk onlarca yıldır, bunca bedel ödeyerek, bu mücadeleyi vererek bu günlere gelmiştir” dedi.

‘HAZIR OLUN, SANDIK GELİYOR’

“2023’e kadar seçim yok diyor, sandık bize geliyor, hazır olun yoldaşlarım” diyen Temelli “Nasıl ki 31 Mart’ta kayyumları süpürüp attık, şimdi de bunların tümünden ülkeyi kurtaracağız. Sokaktayız, alanlardayız, meydanlardayız, kayyumlar gidene kadar, arkadaşlarımız görevlerine dönene kadar mücadele edeceğiz. Amed, Van, Mardin ya me ye” şeklinde konuştu.