Seyidoğlu'nun patronlarına 'FETÖ'den beraat kararı

İş adamı Mustafa Seyidoğlu ve yeğeni Serdar Seyidoğlu yargılandıkları FETÖ davasından beraat etti.

Seyidoğlu'nun patronlarına 'FETÖ'den beraat kararı

Seyidoğlu Baklavaları’nın sahibi Mustafa ve yeğeni Serdar Seyidoğlu’nun ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’ ve ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlarından yargılandığı davada karar çıktı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada mahkeme heyetinin, son savunmalarını sorduğu sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı ise, daha önce verdiği mütalaasını tekrar ederek, sanıkların “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme heyeti, Mustafa ve Serdar Seyidoğlu hakkında “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” ve “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamaları ile ilgili ‘her türlü şüpheden uzak, kesin, inandırıcı, somut ve nitelikli bir delil elde edilemediğini’ belirterek sanıkların beraatlerine karar verdi.

BAŞKAN ŞERH KOYDU

Mahkeme Başkanı Ahmet Uğuz karara muhalefet şerhi koydu. Uğuz şerhinde şu ifadeleri kullandı:

“Sanıklar hakkında ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’ ve ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan verilen beraat kararlarına katılmakla birlikte, dosya kapsamındaki delil durumu dikkate alındığında sanık Mustafa Seyidoğlu’nun ‘silahlı terör örgütüne yardım etmek’ suçundan cezalandırılması gerektiği kanaati ile bu sanık bakımından verilen karara muhalif kalıyorum.”

Sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 7,5 -15 yıl arasında hapis cezaları isteniyordu.