Sevgi Evleri'nde çocuklara işkence: 5 kişi tutuklandı

Tokat'ın Turhal ilçesinde bulunan Çocuk Sevgi Evleri’ndeki çocuklara 'şiddet, işkence ve psikolojik baskı' yaptıkları iddia edilen 1 müdür, 1 müdür yardımcısı ve 3 bakıcı anne tutuklandı.

Sevgi Evleri'nde çocuklara işkence: 5 kişi tutuklandı

Tokat’ın Turhal ilçesinde bulunan Çocuk Sevgi Evleri’ndeki çocuklara ‘şiddet, işkence ve psikolojik baskı’ yaptıkları iddia edilen 1 müdür, 1 müdür yardımcısı ve 3 bakıcı anne tutuklandı.

Cumhuriyet’ten Savaş Kalkan’ın haberine göre, Turhal Cumhuriyet Savcılığı’na 7 ile 10 yaş arası 30 çocuğa fiziksel şiddet, işkence ve psikolojik baskı uyguladıkları iddiasıyla 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Çocukların koruyucu aileleri ve yakınları tarafından çocukların vücutlarında darp izleri, sıcak su yanıkları ve davranış bozuklukları fark edildi. Sevgi evlerinde yapılan güvenlik kamerası incelemelerinde de çocuklara yönelik şiddet, darp, dayak, işkence görüntüleri ortaya çıktı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada kapsamında Sevgi Evleri’nde görev yapan müdür N.Ö., müdür yardımcısı Z.S ve 3 bakıcı anne S.D., A.S., ve A.A. gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 5 kişi tutuklanmasına karar verildi.