SETA'dan 'şikayet' var: Milletvekili maaşları yetersizmiş!

SETA şefine göre milletvekillerinin 25 bin liraya yakın maaşları "yetersiz".

SETA'dan 'şikayet' var: Milletvekili maaşları yetersizmiş!

TBMM’de çoğunluğu patronlardan oluşan milletvekillerinin 25 bin liraya yaklaşan maaşları “yetersiz” bulundu.

Maaşları az bulan isim ise AKP’nin “düşünce” kuruluşu Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) Medya ve Toplum Araştırmaları Direktörü İsmail Çağlar oldu. Takvim gazetesindeki köşesinde “Bile bile çakar mı?” başlıklı bugünkü yazısında, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen madde ile aralarında TBMM Genel Sekreteri ve milletvekillerinin de bulunduğu 601 yeni araca trafikte “geçiş üstünlüğü” sağlanmasını ele alan Çağlar,  vekillerin trafikte geçiş üstünlüğünün olup olmamasının uzun uzun tartışılabileceğini söylerken “Ama bir gerçek var; siyasetten beklenti değişmişken, alçak gönüllülük gündeme gelmişken, Cumhurbaşkanı Erdoğan kibir ve gurur ikazı yaparken, AK Partili vekillerin çakar ayrıcalığı için el kaldırmaları çok büyük bir siyasi hatadır.” dedi.

“Toplumun hassasiyetlerine bu kadar ters bir düzenlemenin hem de AK Partili vekillerin de desteği ile yapılması izahı olmayan bir durum.” yorumu yapan Çağlar, “Bu yanlış Beştepe’den dönerse izah etmek iyice zorlaşır, mahcubiyet artar..” ifadelerini kullandı.

Çağlar, yazısının bir ölümünde ise, milletvekillerinin 12 asgari ücretlinin aylıklarının toplamı kadar eden maaşını az buldu ve “Vekillerin ayrıcalıkları meselesi uzun bir tartışma. Çok kişi vekil maaşlarını diline dolar ama ben genel kanının aksine vekil maaşlarının yetersiz olduğunu düşünenlerdenim.” diye yazdı.