Sermayenin bekçileri: Polis Bozankaya işçilerine yine müdahale etti

Bozankaya fabrikasında işten atılan işçilere fabrika önünde iki defa polis müdahalesi yapıldı.

Sermayenin bekçileri: Polis Bozankaya işçilerine yine müdahale etti

Ankara’da, Birleşik Metal-İş Sendikası’na (BMİS) üye olmaları sonrası 30 işçinin işlerine son verildiği Bozankaya A.Ş’de patron zorbalığı polis desteğiyle sürüyor.

Bu sabah firmanın Kazan’daki fabrikası önüne gelen BMİS üyesi işçiler, çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle karşılaştı. Çevik kuvvet ekiplerinin kalkanlarla müdahale ettiği işçiler hukuksuz müdahaleye direndi.

Daha sonra ikinci bir müdahale gerçekleştiren polis işçileri fabrika önünden uzaklaştırdı.

Bugün yapılacak basın açıklaması öncesi yaşanan bu müdahale sonrası işçiler fabrika yakınında direnişini sürdürüyor.

“BU ANLAYIŞI KABUL ETMEYECEĞİZ”

Direnişteki işçiler adına öğle saatlerinde, fabrika önünden polis tarafından uzaklaştırıldıkları noktada basın açıklaması yapıldı.

Burada konuşan BMİS Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı, “Ankara Türkiye’nin başkenti ama başkente hukuk gelmemiş, adalet işlemiyor. Böyle bir tabloyla karşı karşıya kaldık.” dedi. İşçilerin anayasal hakları olan sendikal örgütlenme haklarını istediklerini belirten Baltacı, “Ama dün ve bugün yaşadıklarımız, bu ülkede hukukun ırzına geçildiğini gösteriyor” diye konuştu.

Fabrikanın içine çevik kuvvet sokulması suretiyle sabahtan akşama kadar işçilere mobbing uygulanarak istifa ettirmeye çalışıldığını söyleyen Baltacı, “Müdürü, şefi, ustabaşısı gidiyor çalışana, ‘e-devlet şifreni ver. Vermezsen atılırsın’. İşte buna itiraz edince işten atılan 20 arkadaşımız aramızda.” dedi.

Yaşananların bu ülkede demokrasinin rafa kalktığını gösterdiğini dile getiren Baltacı, “İşçilere faşistçe saldırılmasını kabul edemeyiz. Bunun aksini de kimse bizden beklemesin” ifadelerini kullandı.

SINIF TAVRI VE TKH’DEN ZİYARET

Direnişteki işçilere Sınıf Tavrı ve Türkiye Komünist Hareketi İl Örgütü’nden (TKH) de destek ve dayanışma ziyaretinde bulunuldu.