Serkan Çınar ve Bülent Yıldırım'a Süper Lig'de maç yok

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), 2019-2020 futbol sezonunda görev yapacak hakemleri açıkladı. Geçen sene bazı karşılaşmalarda tartışmalı kararlara imza atan hakemler Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar bu sezon Spor Toto Süper Lig'de görev alamayacak. MHK, Üst Klasman’da düdük çalacak hakem sayısını da 43’e çıkardı.

Serkan Çınar ve Bülent Yıldırım'a Süper Lig'de maç yok

Merkez Hakem Kurulu (MHK), 2019-2020 futbol sezonunda görev yapacak hakemleri açıkladı. Üst Klasman hakem sayısını 43’e çıkaran MHK, Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar’a ise bu listede yer vermedi.

Geçen sezon Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray’ın stadında oynanan ve sarı-kırmızılı ekibin 2-0 kazandığı Galatasaray-Beşiktaş derbisini Bülent Yıldırım yönetmişti.

Sarı-kırmızılı takımın 1-0 öne geçtiği golden önce yaşanan taç tartışmasında kararını Galatasaray lehine kullanan Yıldırım, golü geçerli saymış, pozisyon uzun süre tartışılmıştı. Galatasaray, olaylı derbide Beşiktaş’ı yenerek şampiyonluk yolunda büyük bir adım atmıştı.

Yeni sezonda görev alamayacak olan Serkan Çınar 32. haftada oynanan Rizespor-Galatasaray maçını yönetmiş, yaptığı hatalarla tartışmalar yine beraberinde gelmişti.

Sarı-kırmızılı ekibin maçın son dakikalarına 2-1 yenik girdiği maçta, hakem Çınar 7 dakika uzatma vermiş; ardından Galatasaray bir penaltıyı gole çevirip bir gol daha atarak maçı  3-2 kazanmıştı. Maç sonrası yine futboldan çok hakem konuşulmuştu.

2019-2020 sezonunda görev alacak Üst Klasman hakem listesi şöyle:

serkan-cinar-ve-bulent-yildirima-super-ligde-mac-yok