Şeriatçı parti öğretmenleri hedef aldı: Allah'a inanmayanlar bu okullarda görevlendirilmesin

Hizbullah'ın legal kanadı olarak bilinen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), imam hatiplerde görev alacak öğretmenlerin "Allah inancı olan kişiler"den seçilmesini istedi.

Şeriatçı parti öğretmenleri hedef aldı: Allah'a inanmayanlar bu okullarda görevlendirilmesin

Türkiye Hizbullahı’nın legal kanadı olarak bilinen HÜDA-PAR, Diyarbakır’da bulunan bazı okulları ziyaret etti. Şeriat savunuculuğuyla bilinen partinin yöneticileri, yaptıkları ziyaretlerde imam hatipler için ayrıcalık isteyip eğitim emekçilerini hedef gösterdi.

HÜDA-PAR’a yakınlığıyla bilinen İLKHA‘nın aktardığına göre, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle kentte bulunan bazı anadolu ve imam hatip liseleri ile halk eğitim merkezlerini ziyaret etti.

“ANARŞİ ÇIKAR”

Ziyaretleri kapsamında son durak olarak geldiği Kayapınar Halk Eğitim Merkezi’nde Müdür Aziz Yolcu’yla bir araya gelen Aktaş, burada yaptığı açıklamada “Eğitim müfredatının içi boş ise buradan mezun olacakların insanlığa verebilecekleri bir şeyleri olmaz. Gerek fen ilimlerinde ve gerek ilmi/uhrevi ilimlerde nesil tam donanımlı olarak yetişmelidir. İyi yetişmeyen, içinde Allah korkusu olmayan bir nesil ancak insanlığın başına bela olarak insanın karşısına çıkar. Bunun için diyoruz ki eğitim kesinlikle tek kanatlı olmamalıdır. Sadece dini eğitim verilerek fen ilimlerinden yoksun bırakılan bir neslin insanlığa verebileceği bir şeyi olmayacağı gibi fen ilimleri ile donatılıp uhrevi kanatları beslenmezse bunların topluma anarşi ve kaostan başka verebileceği bir şeyleri olmaz.” dedi.

“ALLAH’A İMANI OLMAYAN SOSYALİST İNSANI GÖREVLENDİRİRSEN…”

Özellikle imam hatipleri “daha özel” gördüklerini ve bu okullara “ayrıcalık” verilmesi gerektiğine inandıklarını söyleyen Aktaş, “İmam hatipte ders verecek hocaların bu okulların ruhuna uygun olarak seçilmeleri çok önemlidir. Allah’a imanı olmayan sosyalist bir insanı, imam hatip okullarında öğretmen olarak görevlendirirsen bu kişi öğrencilere Allah inancını değil, belki Allah düşmanlığını aşılayacaktır ki, bu da toplumu ifsat eden bir neslin yetişmesi demektir.” ifadelerini kullandı.