Şengül Vatansever'i benzin döküp yakarak öldürmüştü, tahliyesini istedi

Bursa’da geçen yıl Şengül Vatansever’i yakarak öldürmesinin ardından tutuklanan Ümit Varol, masum olduğunu iddia ederek tahliyesini istedi.

Şengül Vatansever'i benzin döküp yakarak öldürmüştü, tahliyesini istedi

Geçen yıl Bursa’da kendisinden ayrılmak isteyen Şengül Vatansever’i canice yakarak öldüren ve ‘canavarca hisle kasten adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açılan Ümit Varol’un Bursa 13.’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanık Ümit Varol ile ölen Şengül Vatansever’in kardeşi Hanife Öztürk ve taraf avukatları katıldı.

Varol ifadesinde “Amacım, benzini üzerime döküp, kendimi öldürmekti. İkimiz birlikte yandık. Kesinlikle amacım onu öldürmek değildi” diyerek tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini talep etti.

NE OLMUŞTU?

Olay, geçen yıl Eylül ayında Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi’nde meydana geldi. Kütahya Domaniç’ten Bursa’ya gelen Ümit Varol, bir süredir birlikte olduğu Şengül Vatansever’i, iddiaya göre kendisinden ayrılmak isteyince otomobilde üzerine benzin döküp, ateşe verdikten sonra yola attı.

Kendisi de yaralanan Varol, otomobiliyle kaçtı. Dehşet anları ise saniye saniye kameraya yansıdı. Şengül Vatansever ve olaydan kısa süre sonra yakalanan Ümit Varol, hastaneye kaldırıldı.

İstanbul’a sevk edilen yaralılardan Vatansever, olaydan 2 gün sonra hayatını kaybetti. Ümit Varol ise tedavisinin ardından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

70 DEFA MESAJ ATIP, 79 KEZ ARAMIŞ

Ölen Şengül Vatansever’in kardeşi Hanife Öztürk’ün avukatı Koray Ağdaş, sanığın olay öncesi ve olay günü, 70 kez mesaj atıp, 79 kez aradığını, Vatansever’in ise 4 kez Varol’a mesaj attığının HTS kayıtlarında ortaya çıktığını belirterek, sanığın kasten adam öldürmek suçundan cezalandırılmasını ve tahliye isteğini reddine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

ÖLMEDEN ÖNCE BÖYLE İFADE VERMİŞTİ

Şengül Vatansever ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmeden önce polise verdiği ifadede “Biz dışarıda tartışırken bir pet şişe içerisinde yanında getirdiği benzini kafamdan aşağı döktü, daha sonra beni ateşe verdi. Sonra pişman oldu, söndürmek istedi.” demişti.

Vatansever’in ifadesinde, “Ben yaklaşık 1 sene Ü.V. ile ilişki yaşadım. Daha sonra kendisine ayrılmak istediğimi söyledim. Fakat kabul etmedi. Bir süre bunu tartıştık, bunun üzerine Kütahya’dan Bursa’ya gelip benimle görüşmek istedi. Ben de kabul ettim, görüştük. Arabayla yolda giderken ben ona ‘Yeter artık ben seni istemiyorum, ayrılmak istiyorum’ dedim. O da bana ‘Asla olmaz, benden ayrılamazsın. Benden başkasıyla olamazsın’ dedi. Daha sonra tartışmaya başladık. Ben arabadan indim, o da arkamdan indi. Biz dışarıda tartışırken bir pet şişe içerisinde yanında getirdiği benzini kafamdan aşağı döktü, daha sonra beni ateşe verdi. Sonra pişman oldu, söndürmek istedi. Söndürmek isterken elleri yandı. Söndürdükten sonra yine arabaya bindik, bu sefer araba da tartışmaya devam ettik ve beni arabadan aşağı attı” diye konuşmuştu.