Senegalli yolcusunu 'terörist misin?' diyerek darp etmişti: O taksici tutuklandı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda aracına binen Senegalli turiste hakaret eden ve ardından duraktaki taksiciler tarafından dövülen taksi şoförü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Senegalli yolcusunu 'terörist misin?' diyerek darp etmişti: O taksici tutuklandı

İstanbul’da aracına binen Senegalli yolcuyu darp etmesi ve yolcuya söylediği sözler nedeniyle tepki çeken taksici O.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Taksici O.K. emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Cumhuriyet Savcısına ifade veren şüpheli O.K. tutuklama talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlik de şüpheli O.K.’nın tutuklanmasına karar verdi. O.K.’nın hakkındaki suçlamaları reddettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Senegal’den Türkiye’ye gelen ve Atatürk Havalimanı’nda aracına binen Ousmane Alyly isimli turist, Atatürk Havalimanı’ndan Aksaray’a gitmek üzere ticari bir taksiye bindi.

Taksiye bindiği sırada sürücüden taksimetreyi açmasını isteyen Ousmane Alyly ile taksi şoförü arasında tartışma çıktı. Sürücünün taksimetreyi açmayarak ödemeyi dolar üzerinden istemesi üzerine kavga büyüdü.  Ousmane Alyly’e “Sen terörist misin, cami bombalamaya mı geldin buraya” diyerek hakaret eden taksici şiddet uyguladı.

Kendisine hakaretler yağdırarak, ‘terörist’ diyen sürücüden rahatsız olan Ousmane Alyly, taksiciden aracı durdurmasını istedi.
Ousmane Alyly’in tüm ısrarlarına rağmen taksiyi durdurmayan ve Aksaray’a kadar Ousmane Alyly’e hakaretler yağdıran sürücü,

Aksaray’a geldiğinde ise ödemeyi istedi. Taksimetrede 48 lira yazdığı için 100 lira veren Ousmane Alyly, para üstünü istedi. Sürücü ise para üstünü verme karşılığında 10 lira bahşiş istedi. Turistin direnmesine karşı ısrarla bahşişi isteyen sürücü, alamayacağını anlayınca para üstünü vererek uzaklaştı. Yaşadıklarını cep telefonu kamerasıyla kaydeden Senegalli turist, polis merkezine giderek taksiciden şikayetçi oldu.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından O.K, havalimanı taksi kooperatifine bağlı şoförler tarafından da darp edildi.

Polis ekipleri, şoför O.K’yi gözaltına alarak, gasp suçundan hakkında işlem başlattı.