Sendikalaştığı için mobbinge uğrayan çağrı merkezi çalışanları eylemde

Ordu'da çağrı merkezi çalışanları, sendikalaşma mücadeleleri karşısında kendilerine yönelik baskı ve yıldırma tutumu uygulanmasını protesto etmek için eylem yaptı.

Sendikalaştığı için mobbinge uğrayan çağrı merkezi çalışanları eylemde

Ordu’da Pozitif Çağrı Merkezi’nde Tez-Koop-İş Sendikası tarafından başlatılan sendika çalışmasına karşı çağrı merkezi yöneticileri işçilere baskı uygulamaya başladı. Anayasal haklarını kullanarak sendikalaşan işçiler ise Pozitif Çağrı Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirerek şirketi protesto etti.

Basın açıklamasını okuyan Tez-Koop-İş Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, “Güvencesiz çalışma ortamının egemen olduğu, ücret ve sosyal haklar yönünden yetersizliklerin ve eşitsizliklerin bulunduğu Çağrı Merkezlerinde (Call Center) yürüttüğümüz sendikal örgütlenme, hızlı biçimde devam etmektedir.” dedi.

Çağrı merkezi çalışanlarının geleceklerine ve haklarına sahip çıkarak anayasal, yasal ve demokratik haklarını kullandığını belirten Sayın, “Son iki ay içinde Comdata Çağrı Merkezi ile ATOS Çağrı Merkezinde yürüttüğümüz çalışma sonucu yeterli üye çoğunluğuna ulaşılarak toplu iş sözleşmesi yetki süreci başlamıştır. Aynı süreç birçok çağrı merkezi ile Pozitif Çağrı Merkezi’nde de başarıyla sürdürülmektedir. Her türlü zorluğa ve engellemelere rağmen cesaretle sürdürülen bu onurlu davranış bizleri gururlandırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“HER KOŞULDA MÜCADELE EDECEĞİZ”

Pozitif Çağrı Merkezi’nde son günlerde işveren tarafından yasalara aykırı biçimde baskı yaratılmaya başlandığını ifade eden diyen Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi Başkanı “Operasyon Müdürü Murat Ali Seven ile İnsan Kaynakları Müdürü Makbule Doğan tarafından yönetilen baskılar, çalışanların sorgulanmasına kadar dayanırken işyerinde psikolojik baskı ortamı yaratılmaya başlanmıştır. Sendikal özgürlükler konusunda Anayasamızın ve yasalarımızın hükümleri açıktır. Pozitif Çağrı Merkezi’nde yürüttüğümüz sendikal örgütlenmenin önünü kesmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Çalışanların Anayasal ve yasal haklarını kullanmasını engellemeye çalışanlarla her koşulda mücadele edeceğiz. Açık ya da gizli yasa dışı baskıların sürdürülmesi durumunda ilgili kişiler için Cumhuriyet Savcılığında suç duyurusunda bulunacağız. Yasal haklarımızı kullanmaktan hiçbir biçimde ve asla çekinmeyeceğiz; tüm yolları ve araçları sonuna kadar kullanacağız.” şeklinde konuştu.

“ORMAN KANUNU GEÇERLİ DEĞİL”

Sayın, sözlerini şöyle tamamladı:

“Her çalışanın sendikalaşma hakkı vardır ve bunu korumak, kollamak ve geliştirmek bizim boynumuzun borcudur. Sendikal yükümlülüğümüz, sorumluluğumuz ve görevimizdir. Çünkü burası orman kanunlarının geçerli olduğu bir ülke değildir; burası hukuk kurullarının işlemesi gereken bir ülkedir. Tehditle, baskıyla ve gizli veya açık zorlamalara sendikal örgütlenme hakkının ortadan kaldırılmasına asla izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Pozitif Çağrı Merkezi’nde baskı ortamı yaratmaya çalışan işveren temsilcilerine bunu bildirmeyi özellikle bir görev sayıyoruz.”