Sendika düşmanı Bozankaya'da 45 işçi işten atıldı, 265 işçi istifa ettirildi!

Birleşik Metal-İş Sendikası, Bozankaya Otomotiv'de sendika üyesi olduğu için 45 kişinin işine son verildiğini, 265 işçinin de sendika istifadan ettirildiğini duyurdu.

Sendika düşmanı Bozankaya'da 45 işçi işten atıldı, 265 işçi istifa ettirildi!

Ankara Sincan OSB ve Kazan’da tesisleri bulunan Bozankaya A.Ş’de, patronun işçileri polis gözetiminde tehdit ve baskıyla sendikadan istifa ettirme hukuksuzluğundaki son durum açıklandı.

İşçilerin örgütlü olduğu Birleşik Metal-İş’ten (BMİS) yapılan açıklamada istifa etmedikleri için işten çıkarılanların sayısının 45’e yükseldiği belirtildi.

Yazılı açıklama yapan BMİS, sendika üyesi olan işçilere baskı yapıldığını, sendikadan istifa ettirildiklerini ve işten çıkarıldıklarını belirtti.

Açıklamada, “İşyerinde baskı polis nezaretinde, işyerinin yönetici ve kısım amirleri tarafından yapılmaktadır. Halen üyelerimiz tek tek işyeri yöneticileri ve kısım amirleri tarafından sorgulanmakta, kendilerinden e-devlet şifreleri alınmakta ya da sendikamızdan istifa ettiklerini doğrudan telefonları üzerinden göstermeleri istenmektedir” denildi.

265 işçinin sendikadan istifa ettirildiği aktarılan açıklamada, “Sendikadan istifa etmemekte direnen üyemiz işçiler arasından işten atılan işçi sayısı ise 45’e ulaşmıştır. Fabrikada istifa baskısı da işten çıkarmalar da halen devam etmektedir. İşçilerin Anayasal hakkı olan sendikalaşma hakkı başkent Ankara’da askıya alınmıştır. Bozankaya işvereni koruma altında suç işlemeye devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.