Sendika başkanının maaşı milletvekilini geçti!

AKP'ye yakın Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen'de Genel Başkanın maaşının milletvekili maaşını da aşarak 26 bin liraya ulaştığı ortaya çıktı.

Sendika başkanının maaşı milletvekilini geçti!

Ağustos ayı içerisinde Hükümet ile yaptığı toplu sözleşmede önümüzdeki iki yıl % 4+4 ve 3+3’lük sefalet zammında anlaşan Memur-Sen’de yöneticilerin maaşları ise deyim yerindeyse ceplerden taşıyor.

Pusula gazetesinde yer alan habere göre, 27 Temmuz 2019 da Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen, Kızılcahamam’da 5 yıldızlı bir otelde tüzük değişikliği kongresi yaptı. Sendikanın web sayfasında yer alan yeni tüzüğün 57. maddesi uyarınca sendika başkanlarının maaşları da karara bağlandı. Burada belirlenen katsayı uyarınca, illerde Sağlık Sen şube başkanlarına verilen net maaş 14.037 TL oldu. Bu net tutara SGK kesintisi ve vergiler eklendiğinde sendikanın kasasından çıkan brüt rakamın 19.500 TL olduğu görülüyor.

Habere göre sendikanın genel merkezinde ise maaşlar daha da arttı. Buna göre Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un maaşı milletvekillerini solladı ve 26 bin lirayı aştı. Halen 23 bin 530 TL olan milletvekili maaşının önümüzdeki ocak ayında yüzde 4 zamlanarak 24 bin 471 TL’ye çıkacağı öğrenilmişti.

 

15 yıl hizmeti olan bir memurun 4.100 TL, sağlık personelinin 4.510 TL, doktorun ise en fazla 8.028 TL, valinin 11.000 TL, yerin beş yüz metre altında kömür kazan madencinin 4.800 TL maaş alırken, sendika başkanlarının bu rakamları kendilerine reva görmesi üyeler arasında huzursuzluğa sebep oldu.