Senatör Graham'dan 'Kürtlere petrol geliri' mesajı

ABD'li Senatör Graham, Suriye'deki petrol sahalarını modernize etme konusunda ortak bir girişimde bulunabileceğini ve petrol gelirlerinin Kürtlere aktarılabileceğini belirtti.

Senatör Graham'dan 'Kürtlere petrol geliri' mesajı

ABD’nin Suriye’nin kuzeyinden çekilme kararını en sert eleştirenlerden biri olan Cumhuriyetçi kıdemli senatör Lindsey Graham, “tutumunu değiştirdiğini” ve artık “tarihi çözümlerin” mümkün olabileceğine inandığını söyledi.

Amerikan Fox News’e konuşan Graham, hafta sonunda Trump’la yaptığı görüşme sonrasında bir çözüme ulaşılma konusunda “iyimserliğinin arttığını” belirtti. Graham “eğer ABD kartlarını doğru oynarsa, Türkiye’nin ve Kürtlerin güvenliği sağlanırken IŞİD’lilerin kontrol altında tutulabileceği bir çözüme ulaşılabileceğini” belirtti.

Graham, Trump’ın uluslararası güçlerin kontrolünde askerden arındırılmış bir bölge üzerinde Amerikan hava gücünü kullanarak bu bölgedeki tutuklu IŞİD’lilerin kaçmasını engellemeye hazır olduğunu ifade etti.

“İŞBİRLİĞİNE DEVAM EDEBİLİRİZ”

Euronews Türkçe‘nin aktardığına göre Graham ayrıca ABD ve Kürt güçlerin Suriye’deki petrol sahalarını modernize etme konusunda ortak bir girişimde bulunabileceğini ve petrol gelirlerinin Kürtlere aktarılabileceğini belirtti. Graham Trump’ın petrol konusunu ortaya koymasını “sıra dışı çözümler üretmesi” olarak tanımladı.

Graham “Başkan Kürtlerin yaptıklarına değer veriyor ve IŞİD’in geri gelmemesini istiyor. Bu yüzden Doğu Suriye’de IŞİD’in tekrar yükselmesini engellemek için Kürtlerle işbirliğine devam edeceğimizi düşünüyorum,” sözlerini kullandı.