Selvi'den Kılıçdaroğlu uyarısı: Tehlikeli bir adım

Selvi, 'Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı' konusunda "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın yoluna mayın döşenmiş olur." uyarısı yaptı.

Selvi'den Kılıçdaroğlu uyarısı: Tehlikeli bir adım

Hürriyet’in AKP’ye yakınlığıyla bilinen yazarı Abdulkadir Selvi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığı kaldırılsın” teklifinin AKP içindeki yansımalarını yazdı.

Selvi, “Erdoğan’dan satır arası kritik mesajlar” başlıklı yazısında, Kılıçdaroğlu’yla ilgili talebin ‘tehlikeli’ olduğuna dikkat çekerken AKP’nin ve Erdoğan’ın bu konuyu şimdiye kadar gündeme almadığını aktardı.

Selvi’nin yazısında ilgili bölüm şöyle:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasını ve yargılanmasını istedi. Tek kelime ile tehlikeli bir adım. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çubuk’ta linç edilmek istendiğinde siyaset çok kötü bir sınav verdi. Saldırgan kahramanlaştırılırken, neredeyse CHP Lideri’ne “Oradan neden sağ çıktın” diye ceza kesilmeye kalkışıldı. Çubuk saldırısının etkisi nasıl ki 23 Haziran’da İstanbul seçimlerinde görüldü, Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığı kaldırılıp yargılanması yoluna gidilirse bunun sonucu da 2023 seçimlerinde görülür. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın yoluna mayın döşenmiş olur. O nedenle AK Parti’nin bu konudaki duruşu önemli. Şimdiye kadar bu tartışmaya girmemekle özenli davrandılar. Merak ettim, araştırdım. Kızılcahamam kampında da gündeme gelmemiş. Erdoğan bu konuda herhangi bir değerlendirme yapmamış.”