Selvi: 'CHP güvence verdi, Abdullah Gül cumhurbaşkanı adayı' diyorlar

"Tabii bu konuda açıklama yapması gereken kişi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. CHP Lideri, şimdiden Abdullah Gül’e ortak adaylık konusunda bir söz verdi mi?"

Selvi: 'CHP güvence verdi, Abdullah Gül cumhurbaşkanı adayı' diyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e 2023’te yapılması planlanan seçim için adaylık sözü verdiği iddia ediliyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, “Cumhurbaşkanı adayı Gül mü, İmamoğlu mu olacak?” başlıklı yazısında Ali Babacan’ın kuracağı partiyi köşesine taşırken “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Abdullah Gül’ün, “ortak cumhurbaşkanı adayı” olması yönünde kendilerine söz verdiğini ifade ediyorlar.” diye yazdı.

Hatırlanacağı üzere Kılıçdaroğlu, 24 Haziran Genel Seçimlerinde Abdullah Gül’ün “çatı adayı” olması konusunda yoğun bir çaba sarf etmişti. Ancak Abdullah Gül de, “geniş bir mutabakat” olması halinde aday olabileceğini, ancak bu mutabakat söz konusu olmadığı için de adaylığıyla ilgili bir sürecin söz konusu olmadığını söylemişti.

Selvi’nin yazısında ilgili bölüm şöyle:

Abdullah Gül, Ali Babacan’ın genel başkanlığında bir parti kurduruyor. Aralık ayında partinin tabelasının asılması bekleniyor. Ali Babacan, ekonomideki başarısı ve siyasette temiz kalması nedeniyle toplumda karşılığı olan bir isim. Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde millet ittifakının ortak adayı olarak çıkabilmek için bir partinin genel başkanı olmak istemiyor. Ancak partinin liderinin Abdullah Gül olduğu biliniyor. Gül-Babacan partisinin kuruluş çalışmaları yürütülürken, temas edilen isimlere, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdullah Gül’ün, ortak cumhurbaşkanı adayı olması konusunda CHP ile anlaştıkları yönünde güvence verildiği söyleniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Abdullah Gül’ün, “ortak cumhurbaşkanı adayı” olması yönünde kendilerine söz verdiğini ifade ediyorlar. “CHP ile anlaştık, 2023’te Abdullah Gül cumhurbaşkanı adayı” diyorlar. Tabii bu konuda açıklama yapması gereken kişi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. CHP Lideri, şimdiden Abdullah Gül’e ortak adaylık konusunda bir söz verdi mi? Gül ile Kılıçdaroğlu arasında böyle bir anlaşma var mı? Kılıçdaroğlu’nun zaman zaman Abdullah Gül’le görüştüğü biliniyor.”