Selvi açıkladı: Ankara’da yeni seçim tarihleri konuşulmaya başlandı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, yeni partilerin kurulacağı ortaya çıktıkça Ankara’da yeni seçim tarihlerinin konuşulmaya başlandığını söyledi.

Selvi açıkladı: Ankara’da yeni seçim tarihleri konuşulmaya başlandı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Ankara’da yeni seçim tarihlerinin konuşulmaya başlandığını belirtti.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Selvi, “Seçimler 2023’e kalır mı?” başlıklı yazısında, İBB Başkanlığına seçilen Ekrem İmamoğlu’nun başarısı ele alırken, “İmamoğlu bir anlamda geleceğin yükünü taşıyor omuzlarında. Ama 2023 seçimlerinde en belirleyici unsur Ekrem İmamoğlu’nun başarısı ya da başarısızlığı olacak. Tabii seçimler 2023’e kalırsa…” dedi ve “Ancak yeni partilerin kurulacağı ortaya çıktıkça Ankara’da yeni seçim tarihleri konuşulmaya başlandı. Seçimler 2023’e kalır diyenlerin sesi daha az çıkıyor.” ifadelerini ekledi.

Selvi’nin yazısında ‘Seçimler ne olur?’ ara başlıklı bölüm şöyle:

“Krizleri başarıyla yöneten İmamoğlu bu kez İstanbul’u iyi yönetme sınavı ile karşı karşıya. Bir süredir Ankara’daki Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden ziyade İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantılarının izlenir olmasının bir nedeni de bu. İmamoğlu’nun şahsında yeni dönemden duyulan umut. 25 yıl sonra İstanbul’un 9.5 puan farkıyla kazanılmasıyla birlikte büyük bir karizma edindi. İmamoğlu’na şans tanınması gerektiğine inanıyorum. O nedenle, ilk günden yapılan “karizmanın sıradanlaşması” gibi yorumları erken buluyorum. Haksızlık edildiğini düşünüyorum. Ama İmamoğlu’nun, “karizmanın sıradanlaşması” tehlikesine karşı dikkatli olması gerektiğini de düşünüyorum. İmamoğlu bir anlamda geleceğin yükünü taşıyor omuzlarında. Ama 2023 seçimlerinde en belirleyici unsur Ekrem İmamoğlu’nun başarısı ya da başarısızlığı olacak. Tabii seçimler 2023’e kalırsa… Seçim yorgunu olan Türkiye, 4.5 yıl seçimsiz bir dönem geçirmeli. Ancak yeni partilerin kurulacağı ortaya çıktıkça Ankara’da yeni seçim tarihleri konuşulmaya başlandı. Seçimler 2023’e kalır diyenlerin sesi daha az çıkıyor.”