Selçuk Balcı'nın konseri AKP'nin 'genelge'sine takıldı: 'Gelemeyin ne olur gelemeyin...'

Selçuk Balcı’nın 25 Ağustos’ta Malatya Şenlikleri'nde vereceği konser iptal edildi. Balcı, "Twitter’daki paylaşımlarımı incelemişler, konser İmamoğlu’na destek verdiğim için iptal edildi" dedi.

Selçuk Balcı'nın konseri AKP'nin 'genelge'sine takıldı: 'Gelemeyin ne olur gelemeyin...'

24-30 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek olan Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Malatya Şenlikleri’nde müzisyen Selçuk Balcı’nın 25 Ağustos’ta vereceği konser iptal edildi.

Gökçen Yılmaz Akademi’nin organize ettiği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yer tahsis ettiği festivalde vermesi planlanan konserle ilgili AKP’li belediyenin Balcı’ya organizatörler aracılığıyla  “Sponsorlar şenlikten çekildi, ücretinizi ödeyemeyeceğiz. O yüzden konseri iptal edelim” mesajı ilettiği öğrenildi.

Balcı gelişmeyi Twitter hesabından şu ifadelerle duyurdu:

“Konserimizi iptal eden Malatya Belediyesi, ücret ödeyemeyeceğini söyleyerek beni konser vermekten vazgeçirmeye çalıştı. Malatya halkı için ücretsiz geleceğimi söyleyince sığınacak yalan bulamayıp gelemeyin ne olur gelemeyin, olmuyor, olmuyor dedi. Gülermisin ağlarmasın”

Balcı Sözcü’ye yaptığı açıklamada da “Twitter’daki paylaşımlarımı incelemişler. Milletvekilleri ve belediye de istememiş konser vermemi” dedi.

AKP Genel Merkezinin belediye başkanlarına yaz aylarında düzenlenecek festivallerde yer alacak sanatçılarla ilgili “AK Parti’nin değerleriyle, misyonuyla ve davasıyla bağdaşmayan isimleri çağırmayın” talimatı verdiği daha önce ortaya çıkmıştı.