Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama

Selahattin Demirtaş’ı ziyaret eden HDP Milletvekili Necdet İpekyüz, “Demirtaş’a holter cihazı takıldı, sonuçlar bekleniyor” dedi.

Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın geçen hafta bilincinin kapanması ve buna rağmen hastaneye götürülmemesi gelişmelerinin ardından HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz Edirne’ye giderek Demirtaş ile görüştü.

HDP’li İpekyüz, genel sağlık durumunun iyi olduğu açıklanan Demirtaş’a kalp ritmi ve tansiyonunu takip etmek için holter cihazı takıldığını bildirdi.

Demirtaş’ın sağlık durumuna ilişkin BirGün’e açıklamalarda bulunan İpekyüz, cihazın ölçümleri sonucunda Demirtaş’a kalp ve damar rahatsızlığı teşhisi konulması halinde müdahale edileceğini bildirdi. İpekyüz, “Demirtaş’a bu hafta başına kadar tek müdahale cezaevi doktoru tarafından yapılıyor. Önceki gün sevk edildikten sonra kalp ritmi ve tansiyonu takip eden holter cihazı takılıyor. Diğer muayenelerin sonuçları ise normal çıkıyor. Morali çok iyi ama holter testinin sonucu henüz kesinleşmedi” dedi.

Selahattin Demirtaş’ın kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş, HDP’nin bu olaydan haberdar olmadığını vurgulayan bir açıklama yayımladı. HDP’nin eleştirilmesinin doğru olmadığını ifade eden Demirtaş, “HDP Genel Merkezinin, bizden kaynaklı olarak durumdan geç haberi olmuştur. Partimizin böylesi konularda duyarsızlığı söz konusu bile olamaz” dedi.