'Şehit babasıyım' deyip adaylıktan çekilen Saadet'linin AKP'den 'genel müdürlük' teklifi aldığı öne sürülüyor

Saadet Partisi Ankara Elmadağ adayı Nuri Yurdakul, "şehit babası" olarak partisinin içinde olduğunu iddia ettiği ittifakı sindiremeyip adaylıktan çekildiğini açıkladı. Ancak Yurdakul'un kararının arkasında "genel müdürlük" teklifinin olduğu öne sürülüyor.

'Şehit babasıyım' deyip adaylıktan çekilen Saadet'linin AKP'den 'genel müdürlük' teklifi aldığı öne sürülüyor

Saadet Partisi Ankara Elmadağ adayı Nuri Yurdakul, partisinin yer aldığını öne sürdüğü ittifaka tepki göstererek adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Yurdakul, “Bir şehit babası olarak, terör örgütleriyle kol kola girmiş partilerin sadece ‘yıkmak’ üzerine kurulu ittifaklarını kabullenmem ve içime sindirmem asla mümkün değildir” dedi.

Seçim süreci başladığında, “siyaset tarzı ve ilkeleri ile bağdaşmayacak bazı gelişmelerle büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını” belirten Yurdakul “Terör kadrolarını belediye kadrolarına taşıyacak bir yıkım şebekesinin unsuru olmayı, şehidimizin aziz hatırasına hürmetsizlik olarak addederim. Özellikle Elmadağ’da, Saadet Partisi’nden adaylığımı ve Elmadağlı hemşehrilerimin şahsıma samimi teveccühünü kullanarak, CHP’nin ve ittifak ortaklarının hiç de hak etmediği bir kazanım elde etmesine gönlüm razı olamaz.” ifadelerini kullandı.

MÜDÜRLÜK RÜŞVETİYLE AKP’DE DEVAM

Yurdakul, “Bugün itibarıyla yuvam olarak kabul ettiğim ve çok da emek sarfettiğim AK Parti’de siyasete devam kararı aldım. Elmadağ’da ve Ankara’da kurucusu olduğum AK Parti’nin bir kez daha zafer kazanması, Elmadağ’a ve Ankara’ya yeni hizmetler kazandırması için mücadelem kararlılıkla devam edecektir.” dedi.

Yurdakul, çekilmesine gerekçe olarak “ittifak tepkisi”ni gösterse de, kararının arkasında bir başka nedenin olduğu öne sürülüyor. Saadet Partisi’ne yakın Milli Gazete’nin muhabiri Bünyamin Güler, Yurdakul’un üç gün önce TV5 Ankara Bürosu’nda, adaylıktan çekilmesi karşılığında iktidardan genel müdürlük teklifi aldığını iddia ettiğini belirtti.