Sefaletin fotoğrafını AKP'nin afişi tamamladı

Sosyal medyaya dolaşan bir fotoğraf, Türkiye’de ekonomik sefaletin vardığı noktayı bir kez daha gözler önüne serdi.

Sefaletin fotoğrafını AKP'nin afişi tamamladı

Açlık ve yoksulluk sorununun ağır bir gerçek haline geldiği Türkiye’de AKP iktidarı seçim öncesi tanzim satış noktalarıyla önlem almaya çalışırken, gelinen durum artık sokaklarda ortaya çıkan fotoğraflarla gizlenemez boyutta.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Bugünkü kuyruklar yokluk değil, varlık kuyruğu”, “Bugün geçim sıkıntısı çekmek demek, yiyecek ekmeğe, giyecek elbiseye, yakacak oduna gidecek yola, yapacak işe sahip olmamak demek değildir. Hamdolsun tüm vatandaşlarımız bu imkanlara sahiptir” diyerek ters yüz etmeye çalıştığı sefalet halkın hayatında tüm yakıcılığıyla hissediliyor.

Hemen tüm illerde, semt pazarlarında çürük sebze ve meyveleri toplayanların ve çöp tenekelerini karıştıranların olduğu biliniyor.

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinden gelen bir fotoğraf ise bu anlamda oldukça manidar bulundu. Sözkonusu fotoğrafta, çöpte yiyecek arayan vatandaşın arkasında AKP’li belediye başkan adayı Volkan Doğan’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birlikte yer aldığı seçim afişinin bulunması dikkat çekti.

Sosyal medyada paylaşılan ve yokluk gerçeğinin yeni yüzünü ortaya koyan bir fotoğrafta yer alan bu ayrıntı adeta fotoğrafı “tamamlayan” bir unsur olarak yorumlandı.