Sedat Peker, 'küçük torbacılar' için af istedi

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, üzerinde 10 gramdan az uyuşturucu bulunanlar ile uyuşturucu içmeye yer temin edenlere af istedi.

Sedat Peker, 'küçük torbacılar' için af istedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ve Cumhur İttifakı’na destek mesajlarıyla bilinen çeteci Sedat Peker’in bu seferki açıklama konusu “uyuşturucu bulunduranlar”a af talebi oldu.

Bazı dizi oyuncularının ve sahne sanatçılarının narkotik opresyonlarıyla gözaltına alınıp cezalandırılmasının yanlış bir uygulama olduğunu savunan Peker, “satanlar ile içenlerin aynı yaptırımlarla cezalandırılmaması gerektiğini” söyledi.

Bu kişilerin yedi-sekiz sene ceza almalarına rağmen güçlü avukatlar tutarak kurtulduğunu söyleyen Peker, “Ancak şuan CEZAEVLERİ’nde sırf bu suçtan yani uyuşturucu içmeye yer temin etmekten yatan belki onbinlerce insan var.” deyip şu ifadeleri ekledi:

“Benim fikrimi sorarsanız; yakalandığında üzerinde on gramdan az mal olanların hepsi zavallı içicilerdir. Bu kişilere uygulanacak bir ceza indirimi vicdanlarda hiçbir yara açmaz. Çünkü bu işleri bilen herkes bilir ki üzerinde on gram veya daha az uyuşturucu yakalanan bir kişi asla büyük bir torbacı değildir ve bu kişilerin gitmesi gereken yer CEZAEVİ değil de, uyuşturucu bağımlılarının gittiği tedavi merkezleridir.”

“TAHRİKLE ŞİDDETE BAŞVURANLARA DA…”

Peker’in af talep ettiği bir diğer konu ise “tahrik unsuru altında namusu için ekmek parasını kazandığı mekanını korumak için şiddete başvurmuş kimseler” olarak tabir ettiği gruplar oldu. Bunlarla ilgili de bir indirime gidilmesi halinde toplumda bir tepki oluşmayacağını” savunan Peker, “Tabi ki tecavüzcüler, teröristler bu ceza indiriminden faydalanmamalıdır. Ancak kaza kurbanlarına infaz düzenleme şeklinde bir ceza indirimi yapılırsa, hem MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’nin Sayın BİLGE LİDERİ’nin sözü yerine gelmiş olacaktır, hem de adaletin tecelli etmesi sağlanacaktır.” diyerek MHP ve Bahçeli’yle ilişkisini de tekrar ortaya koymuş oldu.