'Seçimlerin beka ile bir alakası yok, yeni parti ihtiyaç'

AKP’de 3 dönem milletvekilliği yapan Selçuk Özdağ, 31 Mart seçimleri için kullanılan 'beka seçimi' ifadesine itiraz etti, "yeni parti" iddialarıyla ilgili konuştu.

'Seçimlerin beka ile bir alakası yok, yeni parti ihtiyaç'

AKP’de 3 dönem milletvekilliği yapan, seçim öncesi ise Manisa’da ‘Millet İttifakı’nın adayı olacağı konuşulan Selçuk Özdağ, Sözcü gazetesine açıklamalarda bulundu.

Seçimleri “beka meselesi” olarak görmediğini söyleyen Özdağ, “Beka ile alakasının olmasının sebebi şudur; eğitimde fırsat eşitliğini ve gelir dağılımında adaleti sağlarsanız, şeffaf bir demokrasi anlayışınız, liyakat ve ehliyet esasına dayalı bir devlet dairelerine giriş sisteminiz olursa beka sorununuz olmaz. Bir Kürt, alevi, Sünni bu devlet benimdir demeli. Hala beyin göçü devam ediyor. Devleti yönetenler bunu durduramıyorlarsa beka sorunumuz vardır.” dedi.

Özdağ, “yeni parti” iddialarıyla ilgili olarak da  “Yeni parti söylemleri var ama Sayın Gül’den, Babacan’dan, Davutoğlu’ndan kendi ağızlarından bir şey duymadıkça hepsinin sadece rivayet olduğunu söyleyebiliriz. Ama bu çok konuşuluyor. Gül’ün Babacan başkanlığında bir parti kurduracağı. Bir de Sayın Davutoğlu’nun parti kuracağı. Bir de Babacan’la Davutoğlu’nun birlikte olduğu noktasında, üç tane görüş var. Eğer bunlar çok konuşuluyorsa ve bunu herkes konuşuyorsa bir ihtiyaca mı var da konuşuyor demektir. İhtiyaç olmasa bu konuşulur mu? Domates, nohut fiyatları, tanzim satışlar neden konuşuluyor? Bir problem var. Bunların konuşulması dolaylı olarak doğru olduğunu ortaya koyuyor bir noktada dolaylı olarak. Türkiye de bir arayış da var. Bu arayışı birileri olgunlukla karşılamalı, herkes olgunlukla karşılamalı. FP’den sonra SP-AK Parti kurulurken, MÇP’den MHP ye doğru geçerken bir ihtiyaç manzumesinin karşılığında çıktı bunlar. Cumhurbaşkanı diyor ki ‘daha önce de parti kuranlar oldu gördük sonucunu’ diyor. O zamanlar bir talep yokmuş demek ki. Bir de rahatsız olmaya gerek yok.” ifadelerini kullandı.