Seçimlerin ardından elektriğe yüzde 30'un üzerinde zam bekleniyor!

Yerel seçimler nedeniyle ertelenen zamların 23 Haziran İstanbul seçiminin ardından yapılması bekleniyor.

Seçimlerin ardından elektriğe yüzde 30'un üzerinde zam bekleniyor!

Boğaziçi Elektrik’in, tedarikçisi olduğu işyerlerine gönderdiği yazı ile temmuz ayında elektriğe büyük bir zam geleceği ortaya çıktı. 2019 yılında ise yerel seçimler dolayısı ile ertelenen zamların gerçekleşeceği ve 2018 yılında 4 kez zam gören elektrik fiyatlarının temmuz ayında yüzde 30’un üzerinde artırılması bekleniyor.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, kur artışları gibi etkenler sonucu elektrik üretim maliyetinin yüzde 34 oranında arttığı belirtildi. Bu şartlar da sözleşmeli satış yaptıkları işyerlerine mevcut fiyattan satış yapmalarının mümkün olmadığını kaydeden Boğaziçi Elektrik yetkilileri haziran sonu itibari ile sözleşmeleri feshedeceklerini duyurdu. 1 Temmuz itibari ile oluşacak maliyete göre yeni fiyat belirleyeceklerini ilan etti.

CK Boğaziçi Elektrik Perakende Satış AŞ adına Satış Direktörü Serkan Günaydın ile Ticari ve Mali İşler Grup Direktörü Akif Çağdaş Acar imzası ile abonelere gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Enerji piyasalarında yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı oluşan belirsizlikler ve kur artışlarının, önümüzdeki dönemde elektrik üretimin maliyetlerinde ve bu kapsamda Enerji Piyasaları İşletme AŞ tarafından işletilen spot piyasada elektrik fiyatlarının artışına neden olacağı tahmin edilmektedir.”