Seçim sonrası Davutoğlu hareketliliği: Şüphesiz seçimin galibi...

Yerel seçimin ardından "yeni parti" iddialarıyla ilgili olarak gözlerin çevrildiği isimlerden biri olan Ahmet Davutoğlu için eski danışmanı Atılgan Bayar "Seçimin galibi" yorumu yaptı. Öte yandan sözkonusu parti için çalışmaların bir ay içinde programın duyurulmasıyla kamuoyuna ilan edileceği belirtildi.

Seçim sonrası Davutoğlu hareketliliği: Şüphesiz seçimin galibi...

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eski danışmanı Atılgan Bayar, yerel seçimlerin ardından Twitter hesabından dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

Seçim sonuçlarıyla birlikte “Türkiye’nin siyasal merkezinin değiştiğini” iddia eden Bayar “Seçimin galibi şüphesiz Ahmet Davutoğlu’dur” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerin sonuçlarının, “Davutoğlu’nun politikalarından sapılmasının bir sonucu” olduğunu iddia eden Bayar, “Seçim sonuçlarından okunabileceği üzere Laik-Dindar, Türk-Kürt eksenlerindeki siyaset tefessüh etmiştir. Bize düşen oluşan yeni dinamiği tarif etmek ve yeni birlik motivasyonuna liderlik etmektir” ifadelerini kullandı.

“AKP’nin Davutoğlu’nun reddedilen siyasetine dönmeye çalışacağını” savunan Bayar, şöyle devam etti:

“Seçimin galibi şüphesiz Ahmet Davutoğlu’dur. AK Parti de Davutoğlu’nun reddedilen siyasetine dönmeye çalışacak fakat yetersizlik dolayısıyla başaramayacaktır.

Kürtler ile ülkücülerin, dindarlar ile ulusalcıların ortak anmaç etrafında buluşacakları hareketin lideri Davutoğlu’dur”

“YENİ PARTİ BİR AY İÇİNDE”

Öte yandan Artı Gerçek’ten Can Bursalı’nın haberine göre; geçmişte AKP’de Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan isim, yeni siyasi hareketin bir ay içinde programını Türkiye’ye duyuracağını ve Ahmet Davutoğlu’nun harekete liderlik yapacağını belirtti.

AKP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı, Ali Babacan’ın da başka bir parti çalışması içinde olduğu iddiasının gerçek olmadığını, Babacan’ın yeni bir oluşum yerine Davutoğlu’nun başında olduğu harekete katılabileceğini ifade etti. Eski AKP Genel Başkan Yardımcısı, geçmişte AKP’den bakanlık yapmış bir çok ismin de yeni oluşumda yer alacağını ifade etti.