'Seçilirlerse dağlara para gönderecekler'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, CHP'nin HDP kontenjanından adaylar gösterdiğini iddia etti.

'Seçilirlerse dağlara para gönderecekler'

Mevlüt Çavuşoğlu, yerel seçimlerde muhalif partilerden adaylar hakkında ‘seçilirlerse dağlara para gönderecekler’ ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, CHP’nin HDP kontenjanından adaylar gösterdiğini iddia etti.

Çavuşoğlu, Antalya’da partisi adına yaptığı yerel seçimler konuşmasında, CHP’nin HDP kontenjanından meclis üyesi ve başkan adayı gösterdiğini iddia ederek, gösterilen adaylar için “Yeni taktikleri budur. Yerleştirdikleri o hainlerle eğer seçilirlerse, oradan dağlara para gönderecekler” diye konuştu.

Gündoğmuş Meydanı’nda konuşan Çavuşoğlu, her seçimin artık kritik değere ulaştığını ifade etti. Demokraside çok seslilik olduğunu ve herkesin her göreve aday olabileceğini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, “Millet ne dediyse biz onları ilgili görevlere aday gösterdik. Küsüp gidenler oldu. Ama unutmasınlar ki; bu trenden inen, bir daha bu trene binemez” ifadelerini kullandı.

HDP kontenjanından CHP’den meclis üyesi ve başkan adayı gösterdiği iddialarını anlatan Çavuşoğlu, “Elimizde belgeler var. Çıkıp gerçek olmadığını söylesinler. Bunu neden yaptılar? Önce çukur kazdılar, kendilerine göre kantonlar kurup Kürt kardeşlerimize zulmetmeye başladılar. Biz de tertemiz edip onları çukurlara gömdük. Orada durmadılar, dağlara çıktılar. Orada da inlerine gömdük. Sınırda da çukurlara gömdük. Baktılar, bu şekilde mücadele edemiyorlar. Musluklar kesildi. Yeni taktikleri budur. Yerleştirdikleri o hainlerle eğer seçilirlerse, oradan dağlara para gönderecekler” açıklamasında bulundu.

‘Cumhur İttifakı’nı sadece seçimleri kazanmak için kurmadıklarını söyleyen Çavuşoğlu, “Amacımız sadece seçimi kazanmak değil. Beka sorunu var. Onların gözünde beka tehdidi yok. Çünkü PKK ile kol kola girdi. Benim milletim ve ben görüyorum bunları. FETÖ, PKK, PYD, YPG, var da var. Beka derken bundan bahsediyoruz. Türkiye büyüdükçe tehdidin boyutu ve engellemek isteyenlerin sayısı da artacak” dedi.

Yeni Zelanda’da yapılan saldırıyla ilgili de konuşan Çavuşoğlu, “Bu cani ve arkasındaki İslam düşmanları Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldılar. Bugün İslam düşmanlığı ve Türk düşmanlığı birleşmiştir. Sebebi de dünyadaki Müslümanların bir tek gür sesi var. O da Türkiye’dir” dedi.

Avrupa’da Türk ve İslam düşmanlığının bir trend haline geldiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Yarın Türk düşmanlığı, Müslüman düşmanlığı modası geçecek. Katolik, Ortodoks, Protestan düşmanlığı gibi düşmanlıklar kendi içinizde ortaya çıkacak. Geçmişte olduğu gibi İkinci Dünya Savaşı gibi bir savaş, yine sizin yüzünüzden ortaya çıkacak. Dünya savaşları hep bunların kendi aralarındaki savaşlardan ortaya çıktı.”