SDG'den şartlı kabul açıklaması: Ateşkes iki bölge için geçerli

SDG Komutanı Mazlum Kobani, ABD ile Türkiye arasında varılan anlaşmaya ilişkin açıklama yaptı.

SDG'den şartlı kabul açıklaması: Ateşkes iki bölge için geçerli

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Kobani, ABD ile Türkiye arasında varılan Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonun durdurulması ve 120 saat içerisinde YPG’nin ‘güvenli bölgeden’ çekilmesine yönelik anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rudaw‘da yer alan habere göre, Rohani TV’ye konuşan Kobani, ateşkes görüşmelerinin parçası olduklarını ve bu durumu gösterdikleri “direnişin” bir sonucu olduğunu belirterek, “Ateşkes çatışmaların sürdüğü iki bölge Gire Spi ve Sere Kaniye içindir. Biz bu şekliyle kabul ediyoruz. Diğer bölgeler için henüz tartışma yoktur” dedi.

Kobani, bundan sonra siyasi mücadelenin güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Mazlum Kobani, “Bölgenin demografisinin değiştirilmemesi gerekiyor, insanlar terk ettikleri evlerine yurtlarına geri dönebilmeliler” diye konuştu.

‘ATEŞKESİN UYGULANMASINDA SORUMLULUK ABD’NİN’

Kobani ayrıca “Bu ateşkesin sorumlu ve uygulanmasından sorumlu olan taraf ABD’dir. Halkımızın yerlerine dönmesi sağlanmalıdır. İşgalci güçlerin amaçları gerçekleşmemeli. Diğer bölgeler için bir görüşme olmadı. Güçlerimiz halen kendi yerlerindeler” ifadelerini kullandı.