SDG: Türkiye ile dolaylı görüşmeler var

SDG Komutanı Mazlum Kobani, Türkiye ile dolaylı olarak görüştüklerini açıkladı.

SDG: Türkiye ile dolaylı görüşmeler var

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Kobani, Türkiye ile dolaylı görüşmelerin olduğunu açıkladı. Kobani, ”Var olan sorunlara müzakereler ve barışçıl yollarla kimi şartlar çerçevesinde görüşmelere hazır olduklarını” belirtti.

Rudaw’da yer alan habere göre, Mazlum Kobani, Suriyeli Aşiretler Çalıştayı’na katıldı. Burada yaptığı konuşmada Kobani, “Güçlerimiz Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana” diyerek şu sözlere yer verdi:

“Sorunlarının Suriye içi diyalogla çözümüne inanıyoruz. Bölgenin 2011 yılındaki durumuna dönmesi mümkün değil. Suriye sorunlarının çözümü için rejim ile diyalog yapmaya hazırız.”

‘TÜRKİYE İLE DOLAYLI GÖRÜŞMELER VAR’

Türkiye ile dolaylı görüşmelerin olduğunu belirten Kobani, “diyaloglara ve var olan sorunlara müzakereler ve barışçıl yollarla kimi şartlar çerçevesinde görüşmelere hazır olduğunu” belirtti.

Mazlum Kobani, “Türk devletinden Suriye’nin içişlerine karışmamasını ve Suriye devletinin egemenliğine saygı duyması gerektiğini” söyleyerek, “Türk devleti eğer çözüm istiyorsa Efrin halkının topraklarına dönmesi gereklidir. Bu olmazsa çözüme ulaşamayız” dedi.