SDG Komutanı Mazlum Kobani, Şoygu ile 'telekonferans' görüşmesi yaptı

SDG Genel Komutanı Mazlum Kobani, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve diğer üst düzey Rus yetkililerinin düzenlediği toplantıya telekonferans yöntemi ile katıldı.

SDG Komutanı Mazlum Kobani, Şoygu ile 'telekonferans' görüşmesi yaptı

SDG Genel Komutanı Mazlum Kobani telekonferans yöntemi ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ve diğer üst düzey Rus askeri yetkililerinin düzenlediği toplantıya katıldı.

Rusya ajansları, Mazlum Kobani ve Şoygu’nun Kuzey Suriye konusunda dün Rusya ile Türkiye arasında varılan 10 maddelik mutabakatı görüştüğünü duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Şoygu’nun, önümüzdeki günlerde Suriye-Türkiye sınır bölgesinde devriye güzergahlarını genişletme ve Rus askeri polis birliklerinin sayısını artırma planlarını anlattığı ifade edildi.

Suriye-Türkiye sınırı boyunca 30 kilometrelik bölgede yaşayan sivillerin evlerini terk etmesine gerek olmadığını belirten Rus bakan, Rus askeri polis ve Suriyeli sınır muhafızlarının sivillerin güvenliğinin garantörü olduğunu kaydetti.

Mazlum Kobani ise “Rus askeri polis ve Suriyeli askerleri birçok bölgeye konuşlandığını söyleyen Abdi, “Biz onlara her türlü yardım ve destek sağlıyoruz. Bu anlaşmayı geliştirmek için çaba gösteren herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.