SDG: Güçlerimiz sınıra mevzilendi, bütün tekliflere olumlu yaklaşacağız

YPG'nin ağırlığını oluşturduğu SDG'den "Türk işgaline karşı çıkmak için bütün tekliflere olumlu yaklaşacağız" açıklaması geldi.

SDG: Güçlerimiz sınıra mevzilendi, bütün tekliflere olumlu yaklaşacağız

YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna operasyonu öncesi “yardım” çağrısı geldi.

SDG Sözcüsü Basın Sözcüsü Mustafa Bali, Barzani yönetimine yakınlığıyla bilinen Rûdaw’a yaptığı açıklamada,  “Güçlerimiz hazırlıklara başladı ve sınırda mevzilendi” derken, “SDG olarak halkımızı ve vatanımızı savunmakla görevliyiz. Elbetteki yeni gelişmeler beraberinde çok ciddi sorunlar getirecektir. Mevcut krizi daha da derinleştirecek. Sorunların çözümünü engelleyecek” ifadesini kullandı.

Bali, şöyle konuştu:

“Karışık ve tehlikeli bir durum var. Biz de duruma göre tedbirlerimizi alıyoruz. Sınır savaşı olduğu zaman Suriye’nin topraklarını savunuyoruz. Suriye topraklarının savunulması da milli bir görevdir. İsmi ne olursa olsun her kendisini Suriye milliyetçisi olarak gören Rejim, muhalefet ya da DSG olsun bu toprağı savunmak herkesin milli bir görevidir. Türk işgaline karşı çıkmak için bütün tekliflere olumlu yaklaşacağız.”

IŞİD’in de krizden istifade ederek saldırılar düzenleyebileceğini öne süren Bali, “Rusya ve Suriye güçlerinin de bazı bölgelere saldırabileceğini” söylemeden edemedi.