SBF’deki faşist saldırıya karşı Mülkiyeliler Birliği’nden basın açıklaması

Ankara Üniversitesi SBF’deki faşist saldırıya karşı Mülkiyeliler Birliği’nden basın açıklaması

SBF’deki faşist saldırıya karşı Mülkiyeliler Birliği’nden basın açıklaması

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde düzenlenen “Türkiye’nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye” başlıklı sempozyuma alınmayan öğrencilere ÖGB ve ülkücüler saldırdı, olaya ilişkin Mülkiyeliler Birliği basın açıklaması gerçekleştirdi.

Mülkiyeliler Birliği’nde yapılan basın açıklamasına çok sayıda öğrenci, CHP milletvekili Ali Şeker, HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Mehmet Rüştü Tiryaki ve Ömer Faruk Gergerlioğlu, İHD, Ankara Barosu ve Eğitim Sen’den temsilciler katıldı. Basın açıklamasını Mülkiyeliler Birliği Genel Başkan Dr. Dinçer Demirkent okudu.

“ATANMIŞ DEKANIN İSTİFASINI İSTİYORUZ”

Rektör Erkan İbiş’in himayelerinde yeniden yazılmak istendiğini belirten Mülkiyeliler Birliği Genel Başkan Dr. Dinçer Demirkent, “Mülkiye’nin tasfiye edilme sürecinin faili olarak geçmiş bir Rektöre, önemli pozisyonlarda görev yapmakta olan mezunlarımız ile öğrencilerimizi buluşturmak istediğimizde bu isteğimizi geri çeviren fakülte yönetimi tarafından ardına kadar açılan kapılar, fakültemizin öğrencilerinin yüzüne kapanmıştır. Üstelik tüm bunlar yetmezmiş gibi öğrencilerimiz Ankara Üniversitesi’nin özel güvenlik görevlilerinin fiziki saldırısına uğramıştır” dedi. Öğrencilerini korumak için araya giren hocalara, bir süredir Cebeci Kampüsünde konuşlanmalarına ve fiziki saldırılarda bulunmalarına Ankara Üniversitesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından göz yumulan faşist çeteler tarafından tekmelerle saldırıldığını anlatan Demirkent, “Mülkiyeliler Birliği olarak bizler, Mülkiye değerlerine ve birikimine ve bu değerlerin başında gelen akademik özgürlüklere yönelmiş bu saldırıyı kınıyor; öğrencilerimize şiddet uygulayan güvenlik görevlileri ile hocalarımıza fiziksel saldırıda bulunan ülkücü gruplar hakkımda derhal soruşturma açılmasını talep ediyoruz. Fakülte atanmış dekanının ve yönetiminin istifasını istiyoruz” diye konuştu.

“SEMPOZYUMU PROTESTO ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Öğrenciler adına yapılan açıklamada, “Sempozyuma girmek istediğimizde Özel Güvenlik Güçlerinin coplarıyla karşılandık” dendi. İbiş’in fakülteden 36 akademisyenin ihracıyla yaratılan tahribatın baş sorumlusu olduğunu belirtilerek “Bütün eylemleriyle SBF değerlerini yok sayan İbiş’in SBF’de gerçekleşen bu sempozyumun onur kurulunda olmasını, yıkmaya çalıştığı kürsüde konuşmasını bu okulun öğrencileri olarak kabul etmiyoruz” dendi. Öğrenciler hocalarına ve öğrenci arkadaşlarına da çağrı yaparak, “KHK’lara ve öğrenci düşmanlığına karşı birleşmeye ve bu sempozyumu protesto etmeye çağırıyoruz” diye belirtildi.

“MÜLKİYE ÖĞRENCİLERİ BOYUN EĞMEDİ”

Basın toplantısında İHD adına konuşan Fatin Kanat, Türkiye’de anayasal düzeni ortadan kaldıran bir iktidarla karı karşıya olunduğuna dikkat çekti. ODTÜ’de 70 öğrenciye soruşturma açıldığı bilgisini veren Kanat, İHD olarak süreci takip ettiklerini ve Mülkiye öğrencilerinin de yanında olacaklarını ifade etti.

Ankara Barosu adına konuşan Dr. Kerem Altıparmak ise yaşananların olumlu yanından bahsetmek istediğini söyledi. “Mülkiye öğrencileri boyun eğmedi. Bu kadar baskı karşısında bile hakikati savunan öğrenciler var” diyen Altıparmak, bu nedenle öğrencilere teşekkür etti.

Basın toplantısında son konuşmayı Eğitim Sen Ankara 5 Nolu Üniversiteler Şubesi Başkanı ve SBF öğretim üyesi Doç. Dr. Meltem Kayıran yaptı. Gün boyunca saldırıların sürdüğünü vurgulayan Kayıran, yaralana öğrenci ve akademisyenlere geçmiş olsun dileklerini iletti. Öğrencilerin sempozyuma alınmamasına tepki gösteren Kayıran, saldırganlara soruşturma açılmasını istedi.