Savcı Sayan'ın belediyesine yeğenini sorduk, özel kaleme bağladılar...

AKP’li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın yeğenini Manifesto olarak belediyeye sorduk, ancak Sayan'ın dediği gibi 'belediyede sıradan bir işçi' olmadığını öğrendik.

Savcı Sayan'ın belediyesine yeğenini sorduk, özel kaleme bağladılar...

HABER MERKEZİ

Akraba ve yakınlarını üst düzey koltuklara oturtan belediye başkanları listesine AKP’li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan da eklendi.

Birbirinden provokatif paylaşımları ile Melih Gökçek’in sosyal medyadaki tahtını elinden almaya aday olan, CHP’de olduğu dönemde iktidarı “AKP ve Tayyip Erdoğan gömlek değiştirdik dedi aldanmayın. Yılanlarda gömlek değiştirir ama zehirleri bitmez” diyerek eleştirdiği bilinen Sayan’ın yeğenini belediyeye özel kalem müdürü olarak atadığı iddia edildi.

İddiayı dile getiren gazeteci İsmail Saymaz’a Başkan Sayan, Twitter hesabı üzerinden kısa sürede yanıt verdi. Saymaz’a “Saygısız herif” diyen Sayan, “İbrahim Sayan üniversite mezunu, sıradan bir işçi olarak belediyede çalışıyor benden önce işe alınmış. İbrahim Sayan özel kalem müdürü değil ispatlamazsan şerefsizsin beni yazarak prim yapmak istiyorsun senin gibi iftiracılarla işim olmaz hadi oradan hadi işine” ifadesini kullandı.

HER ‘SIRADAN İŞÇİ’ İÇİN ÖZEL KALEME Mİ BAĞLIYORLAR?

Sayan’ın hayli “iddialı” şekilde inkar ettiği bu akraba kıyağını yerinden öğrenmek üzere Manifesto olarak Ağrı Belediyesi’nin Beyaz Masa birimini aradık.

İbrahim Sayan’la görüşmek istediğimizi belirttiğimiz görevli, numaranın Beyaz Masa hizmetine ait olduğunu hatırlattı. Sayan’la görüşmek istediğimizi tekrar ettiğimiz görevli, bunun için telefonu özel kaleme bağlayacağını belirtti. Bağlantı için kısa bir müzikli bekleyişin ardından ise açılan telefon ise derhal suratımıza kapatıldı. Sonuç olarak yeğen Sayan’a ulaşıp soru sorma olanağı bulamadık. Ancak amcası Sayan’ın iddia ettiği gibi “sıradan bir işçi” ise neden kendisine ulaşmak için özel kalem müdürlüğüne ulaşmak gerektiği sorusu kafamızı kurcaladı (!) Sayan gerçekten belediyenin yönetimde olmayan bir işçisi ise belediye bünyesinde çalışan her işçiye ulaşmak için özel kalem müdürlüğünün mü sorumlu olduğu yine sosyal medyanın olduğu gibi bizim de merak konumuz…

AVUKATI AÇIKLADI

‘Yeğen’ Sayan’ın belediyedeki görevinin ne olduğunu daha sonrasında Başkan Sayan’ın avukatı olduğu belirtilen Taylan Sayan açıkladı. Gazeteci İsmail Saymaz’a konuşan Sayan, İbrahim Sayan’ın “özel kalem çalışanı olduğunu” itiraf etti.