Şatafata saçılan parayı böyle savundu: Tüm işleri ihaleyle yaptık...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ndeki kayyımlık döneminde makam odasını kral dairesi gibi döşeten Cumali Atilla, yapılan israfı "Biz tüm işleri ihale açarak yaptık" diye savundu.

Şatafata saçılan parayı böyle savundu: Tüm işleri ihaleyle yaptık...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni yaklaşık 2.5 yıldır yöneten kayyımın makam odasını saray gibi döşettiği ortaya çıkmıştı. HDP’den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Adnan Selçuk Mızraklı, kayyım yönetiminde halkın parasının nasıl kullanıldığını gözler önüne seren görüntüleri sosyal medyadan paylaşmıştı.

Ankara Etimesgut Kaymakamlığı görevinden, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 1 Kasım 2016’da kayyım olarak atanan ve son seçimde de AKP’den aday olan Cumali Atilla’nın belediye binasında yapılan işler, tefrişat ve alınan mobilyalara 2 milyon 127 bin 725 lira ödediği ortaya çıktı.

Kral dairesini andıran makam odası görüntülerini sosyal medyada paylaşan yeni Başkan Adnan Selçuk Mızraklı “Bu odalar talan ve israfın en iyi göstergesi” derken, Kayyım Başkan Cumali Atilla yapılan israfı savundu.

Atilla, Sözcü’ye yaptığı açıklamada, “Belediyenin binası 30 senelik ve bakımsız durumdaydı. Hem binada hem odalarda yenileme yapıldı. Banyo ise zaten vardı ve biz sadece duş yaptırıp yeniledik. Banyodaki kaplamalar da mermer değil, fayans. Biz tüm işleri ihale açarak yaptık” ifadelerini kullandı.