Şarlatanlar yine sahnede: Bu deprem 'İstanbul Sözleşmesini iptal edin' uyarısı!

İstanbul'da şiddetli şekilde hissedilen depremin ardından akıl ve bilim dışı saçmalıklarıyla gericiler yine ortaya dökülü.

Şarlatanlar yine sahnede: Bu deprem 'İstanbul Sözleşmesini iptal edin' uyarısı!

Silivri açıklarında meydana gelen ve başta İstanbul olmak üzere Marmara’da yoğun şekilde hissedilen depremin ardından, sarsıntıyı doğa dışı güçlere bağlayan iddialarıyla gericiler yine meydana çıktı.

AKP’nin sosyal medyadaki sıkı trollerinden biri olan ve her fırsatta laiklik düşmanlığını kustuğu açıklamalarıyla bilinen Fatih Tezcan, depreme ilişkin “HARP Devri bitti, HAARP Devri başladı. ABD’ye boyun eğmedikçe daha çok sallanırız. Herşeye razıyız, yeterki geri adım atılmasın. Not: Komplo teorisi diyecek cahillerle uğraşamam. FETÖ İmamı Aydoğan Vatandaş’ın kitabı ‘aydınlatma’ için değil ‘eylemi üstlenmek ve gözdağı’ içindi.” ifadelerini kullandı.

Depremle ilgili “tespit”ini yapan bir başka gerici ise zaman zaman ‘Siyaset Stratejisti’ sıfatıyla medyada görüşlerine yer verilen Sadi Özgül isimli kişi oldu. Özgül de sosyal medya paylaşımında depremi kadın haklarına önemli kazanımlar getiren İstanbul Sözleşmesi’ne bağladı.

Özgül, Twitter hesabından “İstanbul Silivri açıkları 5,8 deprem oldu. Bu deprem İstanbul Sözleşmesini iptal edin ilahi uyarısı olabilir mi ? – Kesinlikle Evet  Rabbim, İstanbul Sözleşmesini iptal edin yoksa helak olursunuz diye uyarıyor!! Anlayıp, idrak edelim” diye yazdı.