Sarıgül CHP'ye böyle seslendi: Elinizde Messi gibi bir oyuncu var, oynatmıyorsunuz. Maçı nasıl kazanacaksınız?

Sarıgül, kendisini ünlü futbolcu Messi'ye benzeterek "Bazı şeyleri hissederseniz. Siz şimdi Barcelona'nın antrenörüsünüz. Elinizde Messi gibi bir oyuncu var, oynatmıyorsunuz. Maçı nasıl kazanacaksınız? Ben olayı görüyorum, olaya bakıyorum." diye konuştu.

Sarıgül CHP'ye böyle seslendi: Elinizde Messi gibi bir oyuncu var, oynatmıyorsunuz. Maçı nasıl kazanacaksınız?

CHP’den umduğunu bulamayınca Demokratik Sol Parti’nin (DSP) Şişli Belediye Başkan adayı olmaya karar veren Mustafa Sarıgül, katıldığı bir televizyon programında adaylık süreci ve yerel seçimlere dair açıklamalarda bulundu.

Sarıgül, kendisini ünlü futbolcu Messi’ye benzeterek “Bazı şeyleri hissederseniz. Siz şimdi Barcelona’nın antrenörüsünüz. Elinizde Messi gibi bir oyuncu var, oynatmıyorsunuz. Maçı nasıl kazanacaksınız? Ben olayı görüyorum, olaya bakıyorum.” diye konuştu.

CHP’nin içinde partinin iktidar olmasını istemeyen kadrolar var

Sarıgül, CNNTÜRK’te yayınlanan ‘Hakan Çelik’le Hafta Sonu’ programında, “Ben Kılıçdaroğlu’na asla kırgın değilim. Ben kendisinin çok iyi olduğunu biliyorum. Sayın genel Başkanın çevresinde ona eksik bilgiler veren ve yanlış yönlendiren kadrolar var. CHP’nin içinde partinin iktidar olmasını istemeyen kadrolar var. Çünkü koltuklarını düşünüyorlar. Ellerindeki gitmesin istiyorlar. Sayın Genel Başkan’ın etrafından onu yanlış yönlendiren kişiler var.” diye konuştu.

Sarıgül, “Beni CHP Genel Merkezi’nden bir tek yönetici aramadı. Ben 48 aydır çalışıyorum. Sahadayım. Belediye Başkanlığı’nda boşluk vermek olmaz. Bir tek düğün cenaze kaçırmadım. Bu çalışmaları yaptığımı herkes biliyor. CHP’den bir tek kişi beni aramadı. Sayın Kılıçdaroğlu da beni aramadı ama yakın çevresinden bana telefonlar geldi.” ifadelerini kullandı.

CHP’nin Büyükşehir adaylığını da değerlendiren Sarıgül, “Ekrem Bey’e başarılar diliyorum. Onunla ilgili bu saatten sonra bir şey söylemem doğru olmaz.” diye konuştu.

“Beş yıl önce en önemli kadrom diyorsun, İstanbul’u emanet ediyorsun, şimdi kendi ilçesi Şişli’den aday göstermiyorsun” diyerek CHP’ye tepkisini dile getiren Sarıgül, “Kafam tamamen Şişli’de. 1 yıl içerisinde orayı eski havasına kavuşturmak istiyorum. Bir şehrin marka caddeleri vardır. Eskiden de İstanbul’a gelenler Nişantaşı ve Abdi İpekçi’ye gelirdi. Biz Nişantaşı’nı gelin gibi süslerdik. Konserler, etkinlikler olurdu. Faytonlar gelirdi, yılbaşında suni kar yağdırırdık. 3 aylık süre içerisinde milyonlar oraya akardı. Oradaki esnaf 8 aylık cirolarını 3 ayda yapardı. Şişli’de sanayi, turizm, ticaret var. Şişli çekim merkezi 5 yıldır ışığı söndü ama yakın zamanda tekrar ışığını açacağız.” dedi.