Saray'da 'yerli otomobil' zirvesi: Bir 'babayiğit' ayrıldı...

"Yerli otomobil" projesinde bir ayrılık yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Kasım 2017’de “5 Babayiğit” olarak açıklanan proje sorumlusu şirketlerden birisi olan Kök Grup, geri adım attı.

Saray'da 'yerli otomobil' zirvesi: Bir 'babayiğit' ayrıldı...
Uzun bir süredir “proje” aşamasında olan ve sık sık resmi açıklamalarla gündeme gelen “yerli” otomobil projesinde bir ayrılık yaşandığı, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki buluşmada ortaya çıkan fotoğrafa da yansıdı.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu temsilcilerini kabul etti.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen kabulde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu temsilcileriyle bir araya geldi.

Ancak toplantıya katılan isimler arasında İnan Kıraç’ın olmadığı görüldü. Kıraç’ın “proje”den çekilişini geçtiğimiz günlerde Habertürk yazarı Fatih Altaylı duyurmuştu.

Bu kararın arkasında hangi neden olduğu henüz bilinmezken toplantıda Kıraç’ın yanı sıra BMC patronu Ethem Sancak’ın da olmadığı dikkat çekti.

2017’de “beş babayiğit” diye tanıtılarak bir araya getirilen grup Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding’de oluşuyordu.