Saray'da ABD heyetiyle görüşme: Türk gazetecilere izin yok!

Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Pence'in görüşmesi sona erdi. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren başbaşa görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye geçildi. Görüşmeleri izlemek için ise Türk gazetecilere izin verilmediği belirtiliyor.

Saray'da ABD heyetiyle görüşme: Türk gazetecilere izin yok!

AKP’li Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan, Saray’da ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Saat 15.40’ta başlayan başbaşa görüşme yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü.  Bu görüşmenin ardından heyetlerarası görüşme başladı. Heyetlerarası görüşmeye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın katıldığı belirtiliyor.

Görüşmede ABD tarafında ise Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert Charles O’Brien ile Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey yer aldı.

Görüşmede Suriye’de yürütülen askeri harekat, harekat kapsamında bundan sonra atılacak adımlar, güvenli bölge planı ve ABD’nin yaptırım kararları gibi önemli başlıkların ele alındığı tahmin ediliyor.

“ÇOK MİSAFİRPERVER ÜLKEYİZ…”

Öte yandan heyetlerin görüşmesinin takip edilmesi için Türk basın mensuplarına izin verilmezken ABD’li basın mensuplarına ise izin verildiği belirtildi.

Milliyet Ankara Muhabiri Kıvanç El, görüşmeye ilişkin bir fotoğraf paylaşarak “Türk gazetecilerin alınmadığı Türkiye-ABD heyetlerarası görüşmeyi Amerikalı gazeteciler alınmış. Çok misafirperver bir ülkeyiz…” dedi.