Şanlıurfa Valiliği'nden sınır hattında görüntü yasağı

Urfa Valiliği güvenlik gerekçesiyle sınır hattında çekim yapılmasını yasakladı.

Şanlıurfa Valiliği'nden sınır hattında görüntü yasağı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ‘Barış Pınarı Harekatı’ nedeniyle Şanlıurfa Valiliği sınır hattında görüntü alınmasına yasak getirdi.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada” Bu bağlamda Barış Pınarı Harekâtı’nın selameti, millî güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği ve toprak bütünlüğü ile Devlet sırlarının korunması açısından; askeri mevzilerin, nöbet kulübelerinin, kışla giriş-çıkışlarının vb. alanların görüntülenmemesi, hazırlanan haberlerde ve bu haberlerle ilgili görüntü kayıtları konusunda sınır ilçelerimizde haber amaçlı bulunan değerli basın mensuplarımızın ve vatandaşlarımızın bu hususlarda gerekli hassasiyeti göstermeleri, Özel Güvenlik Bölgesi olarak ilan edilen alanlara girmemeleri ve Valilikçe belirlenen alanlar dışında yayın yapmamaları büyük önem arz etmektedir. ” denildi.

Valilik ayrıca dün aldığı karar ile Akçakale, Suruç ve Ceylanpınar ilçelerinde bulunan tüm okullarda, Birecik ilçesinde ise Çiçekalan İlkokulu, Duyduk İlk/Ortaokulu, Konak İlkokulu, Sakaltutan İlkokulu, Yukarı İncirli İlkokulu, Düzlüce İlkokulu, Aşağı Karkutlu İlkokulu, Göktepe İlkokulu, Bilekli İlk/Ortaokulu, Güvenir İlkokulu, Eşmeler İlkokulu ve Akarçay İlkokullarında 10 ve 11 Ekim 2019 tarihlerinde iki gün süreyle eğitim öğretime ara vermişti.