Şanlıurfa Valiliği'nden açıklama: Bir çocuk daha hayatını kaybetti

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılam açıklamada 11 yaşındaki Elif Terim isimli çocuğun hayatını kaybettiği duyuruldu.

Şanlıurfa Valiliği'nden açıklama: Bir çocuk daha hayatını kaybetti

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik gerçekleştirdiği ‘Barış Pınarı Harekatı’ olarak adlandırılan operasyonun ikinci gününde Şanlıurfa ve Mardin Valiliklerinden yapılan açıklamalarda 4’ü çocuk olmak üzere 6 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Şanlıurfa Valiliği’nin yaptığı açıklamada Ceylanpınar ilçesine atılan mühimmatın patlaması sonucu, sokakta oynadığı sırada göğsüne isabet eden şarapnelle yaralanan 11 yaşındaki Elif Terim’in hayatını kaybettiği bildirildi.

ŞanlıUrfa Valiliği’nin açıklaması şöyle:

”09.10.2019 tarihinde başlayan ve başarılı bir şekilde devam eden “BARIŞ PINARI” harekatı sırasında 10.10.2019 tarihinde PKK-PYD terör örgütü mensuplarınca, ilimiz Ceylanpınar ilçesine atılan mühimmatın patlaması sonucu, sokakta oynadığı sırada göğsüne isabet eden şarapnelle yaralanan ve Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Elif TERİM (11) adlı evladımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.
Şehit çocuğumuza Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Şanlıurfa Valiliği’nden bugün yapılan bir başka açıklamada ise ”Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur” denilmişti.

MARDİN VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada ise Suriye tarafından atılan hava ve roket mermileri sonucu 12 yaşındaki Emine Yıldız, 15 yaşındaki Leyla Yıldız ve anneleri Fatma Yıldız’ın hayatını kaybettiği ifade edildi.

Mardin Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle:

”09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Nusaybin ilçemize isabet etmesi sonucu; 2’ si çocuk (12) yaşında Emine YILDIZ, (15) yaşında Leyla YILDIZ ve (48) yaşında Anneleri Fatma YILDIZ hedef alınarak şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermileri sonucu (24) vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı Vatandaşlarımız Nusaybin Devlet Hastanesi ve Mardin Devlet Hastanemize sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Şehit olan vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”