Sanıklar Şule Çet cinayetine 'intihar süsü' vermek istemiş

"Aklıma ne geldi. Bir screenshot’la (….) yaptılar bizi. Bir tane yazışma resmi oğlum ya bizi buraya sokan. Baska bir şey yok. "

Sanıklar Şule Çet cinayetine 'intihar süsü' vermek istemiş

Şule Çet’in ölümünün ardından açılan davada sona yaklaşılırken önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.

Üniversite öğrencisi Şule Çet’in şüpheli ölümüyle ilgili davada tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ile Berk Akand’ın Şule Çet’in ölümüne ilişkin ‘intihar süsü’ verme planı yaptıkları ortaya çıktı. Plan ise sanıkların hapishanede birbirlerine yazdıkları mektupla öğrenildi.

NASIL OLSA ŞULE’NİN TELEFONU AÇILMIYOR

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Aksu’nun hapishaneden Akand’a yazdığı mektupta Şule Çet’in adıyla “Elveda, kendinize iyi bakın” diye mesaj görüntüsü yaratmasını ve bunun dava dosyasına konmasını istedi. Aksu mektupta şöyle yazdı:

“Bilişim suçları olayı çok aklıma yatmadı. İspatlayamadığı her delil, bizim lehimize oluyor. Aklıma ne geldi. Bir screenshot’la (….) yaptılar bizi. Bir tane yazışma resmi oğlum ya bizi buraya sokan. Baska bir şey yok. Bir tane sol üstte resim, rehber kaydına Şule yazıcan sonra yazacan ‘Elveda, kendinize iyi bakın’ filan yazacan o kadar. Ekran resmini basacan dosyaya. Kızın yaptığı da bu zaten. Nasıl olsa Şule’nin telefonu açılmıyor”

MEKTUPLAŞMA İZNİ…

Çet ailesinin avukatı Onur Tatar “intihar süsü” verilmeye çalışıldığını belirterek, mektubu şöyle değerlendirdi:

“Esasen, işlenen cinayeti kamufle etme amacıyla düşünülen bu davranış, sanıklar arasında planlanmış, Şule’nin polisçe ilk etapta telefonunun açılmadığı bilgisi sanıklara bu yönden cesaret vermiştir. Sanıklar, baştan itibaren, dosyadaki gelişmelerden, toplanan veya toplanamayan delillerden haberdardır. Sanık Berk de baştan itibaren hadisenin ne olduğunu bilmekte, iştirak ettiği cinayet eylemini gizlemeye çalışmaktadır.”

Avukat Tatar, Akand’ın avukatının, mahkemeye toplam 40-60 sayfa arasında, 20 adet mektup ulaştırdığını belirtti. Tatar, bu kadar mektubun başkasının yardımı olmaksızın değiş tokuş edilmesinin mümkün olmadığını savunarak, hapishane idaresini yeterince özenli olmamakla suçladı. Çet’in ölümüyle ilgili davada, savcı, sanık Çağatay Aksu’nun “kasten öldürme”, “cinsel saldırı” ve “alıkoyma” suçlarından müebbet, diğer sanık Berk Akand’ın ise aynı suça yardımdan 20 yıla kadar hapsini istedi.