Samsung'dan Google açıklaması: Kararı izliyoruz

Samsung'a yakın kaynaklara dayandırılan yeni bir iddiaya göre Samsung, Rekabet Kurumu ile Google arasındaki kriz nedeni ile 2020 model telefonlarını Türkiye'de satışa çıkarmayacak. Konuyla ilgili Samsung'dan açıklama yapıldı.

Samsung'dan Google açıklaması: Kararı izliyoruz

Samsung tarafından Türkiye’ye yeni cihaz sevkıyatının durdurulduğu iddialarına dair yapılan açıklamada, 2020’de çıkacak yeni Galaxy ürünleri ile ilgili Türkiye’deki lansman çalışmaları ve planlamalarına devam edildiği belirtildi.

Rekabet Kurumu ile Google arasındaki anlaşmazlık sonucu Android lisansının iptal edilmesinin ardından Samsung’un Türkiye’ye yeni cihaz sevkıyatını durdurduğu iddiasına dair açıklama geldi.

Samsung Electronics Türkiye tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

* Samsung Electronics olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerin yasalarına göre ticari faaliyetlerimizi yürütüyoruz.

* Türkiye’de, Rekabet Kurumu’nun Google’ın faaliyetleri ile ilgili aldığı kararı ve bununla ilgili süreçleri yakından takip ediyoruz.

* 2020’de çıkacak yeni Galaxy ürünleri ile ilgili Türkiye´deki lansman çalışmalarımıza ve planlamalarımıza devam ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

* Rekabet Kurumu tarafından yürütülen süreçle ilgili gelişmelere göre kullanıcılarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.