Samsun Belediyesi Rus turist getirmek için 808 bin TL ödemiş !

Samsun Belediyesi’nin, Rusya Krasnodar-Samsun arasında 13 Mayıs 2017 tarihinde cumartesi günleri başlayan ve 2018 yılı Ağustos ayında sona eren direkt uçak seferleri için RusLine Havayolu Şirketi’ne 808 bin lira “boş koltuk” parası ödediği ortaya çıktı. 808 bin liralık tanıtım faturasının içerisinde uçak seferlerinin yanı sıra ‘Rus blogger’lara harcanan paranın da olması dikkat çekti.

Samsun Belediyesi Rus turist getirmek için 808 bin TL ödemiş !

Sözcü gazetesinden İsmail AKDUMAN’ın haberine göre Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, Başkanvekili Nihat Soğuk, komisyon başkanlarının seçilmesinin ardından yeni belediye meclis üyelerinin yöneltiği soruları cevapladı.

Soğuk, 2018 yılında temsil ve tanıtım giderlerinin oldukça yüksek olmasının nedeninin Rusya’ya yapılan ve Rusya Havayolu şirketine verilen “garanti yolcu şartlı” direk uçuşlardan kaynakladığını söyledi.

Dönemin Samsur Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Yusuf Ziya Yılmaz zamanında, 2018 yılının Nisan ayında, haftada 2 kez olarak başlatılan Samsun-Krasnadar uçak seferleri, Yılmaz’ın 24 Haziran’da milletvekili olmasından sonra koltuğuna oturan Zihni Şahin Eylül döneminde sonlandırılmıştı. Şahin, her seferde boş koltuklar için Rusline şirketine ödenen yaklaşık 10 bin doları vermeyince, uçuşlar da sona ermişti.

 

8 KADIN RUS BLOGGER GETİRDİLER

808 bin liralık tanıtım faturasının içerisinde uçak seferlerinin yanı sıra ‘Rus blogger’lara harcanan paranın da olması dikkat çekti. Samsun Büyükşehir Belediyesi, 5-9 Haziran 2018 tarihlerinde kentin tanıtımı için 8 ünlü Rus kadın bloggerı ağırladı. Güzellikleriyle dikkat çeken kadın bloggerlar, kaldıkları otellerde ve gezdikleri mekanlarda çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşarak kentin tanıtımını yapmaya çalıştı. Ayrıca belediyenin 2 otobüsü, Rusya’nın Krasnoda kentinin en işlek caddelerinde “Samsun sizi bekliyor” sloganıyla dolaştırıldı. 4 dev ekranda da Samsun’u tanıtıcı reklamlar yayınlandı.

Ancak belediyenin tüm bu çalışmasının, kente Rusya’dan gelen turistlerde henüz ‘artış’ yaşatmadığı gözlendi. Samsun’a geçen yıl en çok Arap ülkelerinden turist geldiği belirtildi.