Saldırıya uğrayan yazar Demirağ, 'Erdoğan'a hakaret'ten cezaevine giriyor

Ankara’da sokak ortasında saldırıya uğrayan Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle hakkında verilen 11 ay hapis cezası nedeniyle bugün cezaevine giriyor.

Saldırıya uğrayan yazar Demirağ, 'Erdoğan'a hakaret'ten cezaevine giriyor

Geçtiğimiz ay evinin önünde saldırıya uğrayan Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten cezaevine giriyor.

Demirağ, konuyla ilgili bugün kaleme aldığı “Mahpus çantası” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Suçum ‘Cumhurbaşkanına hakaret’. Daha önce yazdım. FETÖ’cü polislerin kumpası ile tutulan fezleke, konuşma metninin kaseti bana verilmedi. Montajsız video izletilmedi. Karar gıyabımda verildi. Hakim dinlemedi bile. Talimatla alınan ifadeyi yeterli gördü. İstinaf Mahkemesi de hiç bir işlem yapmadan onayladı. Hasılı 11 ay 20 günlük ceza infaz edilecek”

“ONLAR KAHRAMAN OLARAK DOLAŞIYOR”

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Demirağ, kendisine saldıran ve saatler içinde serbest kalanlarla ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

“Saldırganlar saat 23.01’de yakalandılar, 01.03 de serbest bırakıldılar. Yani 2 saat 2 dakika. Kaburgam kırılmış, kafam kırılmış, dikişler atılmış hiçbir önemi yok. Ben şimdi cezaevine giderken onlar da beni dövdükleri için kahraman edasıyla dolaşıyorlar. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu linç etmeye çalışan kişi serbest bırakıldıktan sonra elini öperken fotoğraf çektiren AKP adayları oldu. Yumruk atana kahraman muamelesi yapılıyor. O olaydan güç alanlar yazarlara da saldırıyor. Cana kast edenlerin talimatla serbest bırakıldığını düşünüyorsunuz. Çok üzücü bir durum.”